מתכון לסלט ירוק אביבי

 
הירוק של העונה: פול, אפונה טרייה ושקדים צעירים
הירוק של העונה: פול, אפונה טרייה ושקדים צעירים צילום: נעמי אבליוביץ'
 
עודכן 08:03 16/05/2011
שף ברק אהרוני

חוגגים את האביב עם סלט ירוק טרי ועונתי המשלב שלל מרקמים וטעמים שישמחו לכם את ארוחת הצהריים

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-2-3 מנות):

2 כוסות גרגרי פול ירוק בלדי, מופרדים מהתרמיל

2 כוסות אפונים טריים, מופרדים מהתרמיל

חופן שקדים ירוקים, פרוסים בעובי בינוני

בצל סגול בגודל בינוני, פרוס לטבעות דקות

צ'ילי אדום, מגולען וקצוץ דק

חופן צנוברים

חופן עלי נענע, קצוצים דק

4-5 כפות שמן זית

מיץ לימון, סחוט טרי

מלח ים, לפי הטעם

להגשה:

2-3 פרוסת לחם, חלה או ג'בטה

2-3 כפות שמנת חמוצה

חופן עירית, קצוצה דק

 

אופן ההכנה:

  • קולים את פרוסות הלחם בתנור או בטוסטר אובן מספר דקות עד שהן מזהיבות.
  • קולים את בצנוברים כדקה עד מחבת יבשה על אש בינונית - גבוהה, עד שהם מתחילים להזהיב (ולא מעבר). חשוב לערבב את הצנוברים לעיתים תכופות במהלך הקלייה, שכן הם נשרפים במהירות.
  • מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכינים קערה עם מי קרח.
  • חולטים את האפונה במים הרותחים כ-30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול.
  • מסננים את האפונים ממי הקרח ומעבירים אותם לקערה.
  • אם פולי הפול גדולים יחסית, ניתן לקלפם ולחלוט אותם כדקה במים הרותחים, כמו האפונה. פולים קטנים (בערך בגודל האפונה) ניתן להוסיף לסלט כמו שהם.
  • מוסיפים לקערה את שאר רכיבי הסלט ומערבבים היטב.
  • מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  • להגשה, מסדרים את הסלט בקערה הגשה גדולה או בקערות אישיות.
  • יוצקים כף שמנת חמוצה מעל פרוסת הלחם הקלוי, מפזרים מעליה עירית קצוצה, ומגישים לצד הסלט.

 

המתכון באדיבות שף ברק אהרוני למסעדת טורטוגה - טאפאס בר, בשוק הנמל

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

בייבי חסה - חסה קטנה וטעימה

איך להינות מבשר בלי להרגיש כבדות

רעיונות לקינוחים מהירים על הגריל

המתכון הסודי למרינדה המושלמת לפרגית שלכם

טיפים מקצועיים למנגל בריא

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.