הסודות מאחורי הקינמון

 
יש לו טעם דומיננטי וריח ממכר - קינמון
יש לו טעם דומיננטי וריח ממכר - קינמון צילום: Getty Images/ אימאג'בנק
 
עודכן 08:52 17/05/2011

יש לו ריח משכר וטעם מופלא. מתבלים בו מגוון עוגות, עוגיות, ותערובות בשר ואפשר לבזוק אותו על כוס הקפה. וגם: מתכון לשבלולי קינמון וסוכר

 
 
 
 
 

מקורו של הקינמון בקליפת עץ הקאסיה הטרופי הגדל במרכז ובדרום אמריקה ובמדינות אסיה. התבלין נודע בזכות ריחו וטעמו החזק והדומיננטי ולפני מאות שנים היה ידוע לכל בעיקר בגלל ערכו הרב ועל כן היה מוגש כמנחה לשליטים ומלכים. את הקינמון ניתן להשיג במרכולים בצורתו הטבעית (מקלות קינמון) טחון דק (כאבקה) או כתמצית קינמון.

 

לתבלין הקינמון מספר רב של זנים וסוגים ובניהם קינמון ציילוני וסיני הנבדלים זה מזה בין היתר בטעם ובמחיר. לרוב תמצאו בחנויות את הקינמון הסיני הזול והמתוק פחות מהקינמון הציילוני. רבים לא יודעים אבל במזרח עושים שימוש לא רק בקליפת עץ הקאסיה ליצירת מקלות קינמון אלה גם בפירות העץ בעודם ניצנים כשטעמם מתוק ועדין.

 

תנאי גידול: הקינמון מופק מעץ הקאסיה. כשהעץ כבן שנתיים לערך גודעים את גזעו ומהגדם יבצבצו בחלוף תקופה גזעים קטנים וחדשים. הגזעים הארוכים והיפים מבניהם ישמשו לימים, לאחר עיבוד וקילוף, למקלות קינמון.

 

שימושים: תבלין הקינמון נמצא בכל מטבחי העולם בין באסיה (נפוץ במיוחד בהודו) או במדינות המזרח התיכון. עושים שימוש בתבלין המופלא הזה לאפיית עוגות ועוגיות בניחוח משכר, תיבול בשרים וקציצות, העשרת קטניות כמו אורז או הכנת משקאות חמים כדוגמת סיידר עם או בלי אלכוהול.

 

סגולות רפואיות: ידוע כמעורר את מערכת העיכול ועל כן נעשה שימוש בקליפתו לפתרון בעיות עיכול בין היתר כיבי קיבה, חוסר תאבון, התכווצויות או הרגשת נפיחות וטחורים וכטיפול במחלת הקנדידה. תבלין הקינמון ידוע בהיותו מחמם ועל כן יעיל גם כטיפול בהתקררות, הצטננות, שיעול ובחילות.

 

סודות התבלין:

  • מחקר שנערך בגרמניה העלה כי צריכה יומית של תמצית קינמון נוזלית משפרת את רמת הסוכר בדם אצל חולי סכרת.
  • הקינמון מכיל תרכובת כימית של קומאין ולכן מינונים או צריכה מוגברת של קינמון עלולים לפגוע בבריאות. לפיכך, קיים בגרמניה פיקוח הדוק על חלק מהמוצרים המכילים קינמון.
  • התבלין מופיע במקרא בין מרכיבי "שמן משחת הקודש" (שמות ל', כ"ג). 

 

מה נכין?

שבלולי בצק שחומים בניחוח קינמון ובמילוי אגוזים וצימוקים.

 
שבלולי קינמון עם טעם מהמם
שבלולי קינמון עם טעם מהמם צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
בצק קוראסונים
חצי קילו סוכר
50 גרם קינמון
אגוזי מלך קצוצים גס
צימוקים (מושרים במים)

 

אופן הכנה:

  • משתמשים בבצק הקרואסונים ומרדדים למלבן בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ.
  • מורחים חמאה מומסת על מלבן הבצק (חמאה פושרת ולא חמה מדי).
  • מערבבים את הסוכר וקינמון.
  • מפזרים בנדיבות את תערובת הסוכר והקינמון על הבצק.
  • מפזרים אגוזי מלך קצוצי גס וצימוקים.
  • מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ברוחב 6-7 ס"מ.
  • מניחים לתפיחה של 45 דקות, מברישים בחלמון ומכניסים לתנור ב-170 מעלות בין 15-20 דקות.
  • לאחר האפייה מברישים בסירופ סוכר (סוכר ומים מורתחים ביחס שווה). 

 

* המידע המוצג נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה.

 

מחפשים עוד מתכונים עם קינמון? נסו את אלה:

עוגת קוקוס ותפוחים בחושה

תבשיל עוף עם כרישה ושזיפים

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

מאפינס דבש עם פקאנים

פילאף אורז ואטריות

עוגת גבינה ותפוחים 

 

 
עוד כתבות במדור מדריך התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.