תמרינדי • המדריך למתחילים

 
אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שיש בו. תמרינדי
אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שיש בו. תמרינדי צילום: su-lin, flickr
 
עודכן 08:01 17/05/2011
אוכל נענע 10

בכל העולם משתמשים בפרי התמרינדי כתרופה לחיזוק הגוף. הוא מתוק, מוסיף מרקם מיוחד ונהדר עם מאכלים מתוקים ומלוחים. וגם: מתכון לפאד תאי עם עוף ותמרינדי

 
 
 
 
 
ממרח תמרינדי
ממרח תמרינדי צילום: Emily Barney. flickr

כמו ששמן זית ועשבי תיבול הם חלק בלתי מנפרד מהבישול המזרח תיכוני, כך פרי התמרינדי מהווה חלק בלתי נפרד מהבישול האסיאתי, בדגש על הודו ותאילנד. עץ התמרינדי, שהתפתח באפריקה, נפוץ בכל העולם, וכיום ניתן למצוא מנות המשתמשות בפרי העץ במסורות קולינריות שונות ומגוונות, החל ממנות מצריות, הודיות, מקסיקניות, אפריקאיות, לבנוניות ואפילו בריטיות. תוכן התרמילים מיובש והופך למוצר שהוא מעט מתוק ובעל חמיצות חזרה ומובהקת.

 

מבחינה בריאותית, התמרינדי מכיל כמות גדולה יחסית של חומרים המסייעים לגוף לספוג פחות שומן וסוכר מהמזון אותו אנו אוכלים. בנוסף, נמצאים בו ויטמיני Cו-A וויטמינים מקבוצה B. לפי הרפואה העממית, תמרינדי מסייע להרחקת טפילים מהמעיים, קוטל חיידקים ווירוסים ומשמש גם כחומר משלשל. נהוג להשתמש בזרעי הפרי להקלה על השיעול ודלקות בגרון ואף ולטיפול בברונכיט.

 

בשווקים ניתן למצוא את התמרינדי בשתי צורות: הראשונה, תרמילי עץ מיובשים והשנייה, ממרח מרוכז. את תרמילי העץ נהוג להשאיר למשך הלילה במים חמים ואת הנוזל שנוצר להמתיק ולשתות. את הממרח המרוכז מנצלים למגוון שימושים קולינריים, החל מתבשילים ומרקים, וכלה במוקפצים, מרינדות ושייקים.

 

 

בתאילנד נפוץ השימוש בתמרינדי והוא גם נכנס לכמה גירסאות של המנה הלאומית, הפאד תאי:

 

פאד תאי עוף עם תמרינדי

(1-2 מנות)

 

מצרכים: 

חופן גדול של אטריות אורז רחבות שטוחות-מלבניות

200 גרם חזה עוף טבעי, חתוך לרצועות דקות

גזר בגודל בינוני, חתוך לגפרורים

רבע ראש כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות

חופן נבטים

חופן בצל ירוק קצוץ

1 ביצה

סויה בהירה

כף שטוחה ממרח תמרינדי

קורט פתיתי צ'ילי מיובשים

100 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות

חופן בוטנים קצוצים

שני רבעי לימון

2 שיני שום, קצוצות דק

כף שמן סויה

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים את ממרח התמרינדי עם מעט מים חמים כדי 'לפתוח' אותו, כך שכשנוסיף אותו למנה הוא יתפזר באחידות. 
  • משרים את האטריות 45 דקות במים פושרים לפני תחילת הבישול.
  • על ווק לוהטת מטגנים את השום עם מעט שמן סויה עד להזהבה. שוברים ביצה אחת לתוך הווק ומערבבים.
  • מוסיפים את ההעוף והטופו, לאחר שחתכנו אותו לקוביות קטנות. מטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שהעוף כמעט מבושל לחלוטין והטופו השחים מעט.
  • מוסיפים את רצועות הכרוב והגזר, ומקפיצים כדקה.
  • מוסיפים את האטריות פתאי המושרות, שתי כפות סויה בהירה, שתי כפות סוכר חום, מעט פתיתי צ'ילי ואת התמרינדי המהול ומקפיצים.
  • לקראת סוף הבישול כאשר האטריות כבר רכות, מוסיפים חופן בצל ירוק וחופן נבטים.
  • אופן הגשה: מומלץ להגיש עם בוטנים קצוצים למעלה, ורבע לימון בצד.
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.