מתכון לפיתות ביתיות

 
אין כמו הגרסה הביתית
אין כמו הגרסה הביתית צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 07:36 18/05/2011

אם מתחשק לכם לגוון מכיכר הלחם האחיד, הכינו פיתות ביתיות דקות, קלילות ופריכות עם זעתר או שומשום מעל. זהירות ממכר

 
 
 
 
 

מצרכים: (להכנת 16 פיתות גדולות)

5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
1 כף סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח

קורט זעתר/שומשום

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה אחת את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. 
  • יוצקים לתערובת את את הסילאן, המים והשמן ולשים ביד כ-3 דקות עד לקבלת בצק דביק שנפרד מדפנות הקערה (אין להוסיף קמח).
  • מכסים את הבצק ומכניסים למקרר להתפחה של שלוש שעות (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
  • מניחים נייר אפיה על תבנית אפיה ומברישים בשמן זית.
  • יוצרים כדורי בצק ובעזרת האצבעות משטחים אותם על משטח עבודה ששומן בנדיבות לכדי פיתות שטוחות וגדולות. 
  • מניחים את הפיתות על נייר האפייה ומפזרים מעל זעתר או שומשום .
  • מניחים לפיתות לעמוד כ- 20 דקות טרם אפייה ואז אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך כ- 15 דקות. 

 

טיפים:

  • אל תקמצו בשמן זית ושיפכו ממנו בנדיבות על משטח העבודה טרם יצירת הפיתות.
  • הכנתם יותר מידי פיתות? הקפיאו אותן ולאחר הפשרה, חממו בתנור לקבלת פיתה טריה וטעימה.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה 

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

בראוניז שוקולד

4 סלטי חצילים

עוגת שוקולד צ'יפס

כבדי עוף על מצע בטטה

טארט טאטן בננה

סלט פטריות

נתחי בשר עם עגבניות וטחינה

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

גביניות מתוקות

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.