סוף עונת התותים • מתכונים לילדים

 
תותים מושרים במיץ תפוזים וריבת תותים
תותים מושרים במיץ תפוזים וריבת תותים צילום: אמיתי איצקוביץ'
 
עודכן 00:49 18/05/2011
עֹז תלם

חודש מאי מתקרב לסופו ואיתו גם עונת התותים. בחרנו בשבילכם שני מתכונים קלים וטעימים לילדים בגיל ובנפש שעושים שימוש בפרי האדום

 
 
 
 
 

תותים הם אחד מהפירות הטעימים ביותר והם גם מאוד בריאים ומועילים לגוף: תות בשל מכיל כמויות איכותיות של ויטמין C, מגנזיום, סיבים תזונתיים ויוד. לאחר שנהנינו מהם עוד מתחילת נובמבר, עונתם מסתיימת בסוף החודש, מה שאומר שמרבית התותים שתמצאו החל מחודש יוני יהיו גם יקרים וגם חסרי טעם. אז עכשיו זה הזמן לשחק איתם קצת.

 

אחת הדרכים המסורתיות לשימור פירות היא הכנת ריבה. כאשר מכינים ריבה מפעילים על התותים שני תהליכים: הראשון כולל הוספת סוכר, והשני הפעלת חום. שני התהליכים מורידים את רמת הלחות בפרי ומעלים את רמת הסוכר, שכמו שכולנו יודעים, לא מתקלקל מהר, ומסייע לשימור הפירות.

 

מתכונים לריבה נוהגים לרוב להשתמש ביחס של 1:1 בין פרי לסוכר. יחס זה הינו מוגזם מאוד והתוצאה של הכנת ריבה שכזו אמנם נשמרת לאורך זמן רב, אך טעם הסוכר משתלט כמעט לחלוטין על טעם הפרי. ניתן להכין ריבות טעימות ומוצלחות תוך שימוש בכמות נמוכה משמעותית של סוכר ובהן טעם הפרי חזק ומורגש הרבה יותר.

   

ריבת תותים מופחתת סוכר

(לצנצנת בנפח חצי ליטר)

 

מצרכים:

חבילה אחת של תותים

3 כפות סוכר חום

 

אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את התותים, מסירים את העלים והחלק הלבן וחותכים לרבעים.
  • שמים את התותים והסוכר בסיר (עדיף סיר עם תחתית עבה) מעל להבה בינונית.
  • מערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, ומנמיכים את האש הכי נמוך שאפשר.
  • מבשלים בעדינות ומערבבים מדי פעם, במשך 20-30 דקות, או עד שהתותים התפרקו והריבה הסמיכה. כדי לבדוק, לוקחים כפית מהתערובת ושמים על צלחת קרה. עם התערובת לא נוזלית ואפשר להעביר דרכה אצבע כך שנשאר שביל, היא מוכנה.
  • נותנים לריבה להצטנן לטמפרטורת החדר, מעבירים לקופסא או צנצנת ושומרים במקרר.

 

 
הריבה מוכנה כאשר היא מצפה את אחורי הכף
הריבה מוכנה כאשר היא מצפה את אחורי הכף צילום : אמיתי איצקוביץ'
 

 

את אותו תהליך של הוצאה הנוזלים מהפירות ניתן לבצע גם ללא הפעלת חום - על ידי השריה בנוזל מתוק. התותים סופגים את טעם הנוזל בו הם הושרו ומעשירים את הנוזל בטעם שלהם, כך שלאחר לילה מתקבל מעדן המשלב בצורה מושלמת שני טעמים שאוהבים.

 

תותים מושרים בתפוזים ודבש

(4 מנות)

 

מצרכים:

חבילה אחת (בערך חצי קילו) של תותים

מיץ סחוט טרי מ-2 תפוזים בינוניים

4 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את התותים, מסירים את העלים והחלק הלבן וחותכים לרבעים.
  • בקערה מערבבים את הדבש ומיץ התפוזים עד שהדבש נמס. מוסיפים פנימה את התותים ומערבבים מעט כדי שכל התותים יכוסו.
  • מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות שעתיים, עדיף למשך הלילה, כדי שהטעמים יתפתחו וייספגו זה בזה.
  • ניתן להחליף את התפוזים גם ביין אדום מתוק או יין לבן מתוק.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

מתכון לפתאי עוף עם תמרינדי

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

בייבי חסה - חסה קטנה וטעימה

איך להינות מבשר בלי להרגיש כבדות

רעיונות לקינוחים מהירים על הגריל

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.