מתכון לסופלה שוקולד

 
הקינוח האולטימטיבי בסיומה של ארוחה
הקינוח האולטימטיבי בסיומה של ארוחה צילום: flick by teddy-rised
 
עודכן 09:44 19/05/2011

סופלה מפנק עם מילוי שוקולדי נוזלי וחמים. הקינוח המנצח לצד כדור גלידה ופירות העונה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד מריר (עדיף 60% קקאו ומעלה)

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס קמח תופח

1 כף קקאו (עדיף הולנדי)

1 כף רום או ווניל 

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את השמנת מתוקה.
  • מכבים את הגז, לאחר הרתיחה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לתערובת את הרום ומערבבים. נותנים לשוקולד להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר ויציב.
  • מוסיפים את הקמח והקקאו לקציפה ומערבבים קלות.
  • מוסיפים את השוקולד בתנועות קיפול לתוך הקצף.
  • שופכים את הבלילה לתבניות חרס המתאימות לסופלה או תבניות חד פעמיות.
  • מכניסים לתנור לכ-11 דקות בדיוק (לא יותר ולא פחות) ומגישים. 

 

המתכון האדיבות השף אלון כהן, שף פרטי לאירועים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בראוניז שוקולד

מוס שוקולד וקפה

טארט טאטן בננות

גביניות מתוקות

מוס שוקולד בצבעים

עוגת תפוזים ושקדים

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.