מתכון למרקיז שוקולד בשני צבעים

 
מוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד בשני צבעים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:03 20/05/2011

קינוח בצ'יק שישאיר אתכם עם טעם של עוד - שכבות של מוס שוקולד מריר ולבן עם רוטב וניל

 
 
 
 
 

מצרכים:

8 שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים גס

3 כפות ברנדי

כף ג'לטין

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שוקולד לבן

מיכל שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

6 חלבונים

100 גרם סוכר

 

אופן הכנה:

  • משרים את השזיפים בברנדי.
  • מחממים בקערת המיקסר, על אדים את החלבונים והסוכר 2-3 דקות תוך טריפה. מעבירים למיקסר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  • מחלקים את הג'לטין לשניים ויוצקים לכל כלי 2 כפות מים חמים ומערבבין היטב.
  • ממיסים את שני השוקולדים. מוסיפים לכל אחד מחצית מהשמנת. לשוקולד המריר מוסיפים גם את הקקאו. מערבבים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים לכל אחת מהקערות עם השוקולד את הג'לטין ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מחצית מכמות קצף החלבונים לכל קערת שוקולד ומקלפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מרפדים תבנית מאורכת בנייר אפייה. שמים מחצית מוס שוקולד כהה ומקפיאים לעשר דקות, מפזרים מעט שזיפים מושרים ומעליהם מחצית מוס לבן ומקפיאים שוב ל-10 דקות, מפזרים שוב שזיפים וככה עוד שתי קומות. מכסים ומקררים לילה.

 

מצרכים לרוטב וניל:

2 כוסות חלב

1 מקל וניל

3 חלמונים

חצי כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את החלב עם הוניל, מרוקנים את מקל הוניל מגרגיריו.
  • טורפים את החלמונים והסוכר.
  • יוצקים את החלב החם לסיר עם החלמונים ומבשלים תוך ערבוב כחמש דקות. מקררים.
  • מוציאים מהמקרר את העוגה, פורסים ומגישים עם רוטב וניל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

קרמבו ביתי בכמה צעדים פשוטים

בומב שוקולד בשני צבעים

פחזניות במילוי גלידה ושוקולד

ריבועי שוקולד וקוקוס

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

עוגת לימונים בחושה

עוגיות שקדים ממכרות

מאפינס אגסים ושוקולד

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.