מתכון לשווארמה פרגיות

 
עודכן 09:43 19/05/2011
שף רהב הררי

השף רהב הררי מדגים איך להכין שווארמה פרגיות בתיבול מזרחי עם חציל וטחינה ירוקה. מתכון מצולם

 
 
 
 
 
משרים את הפרגית בתבלינים לשעה לפחות
משרים את הפרגית בתבלינים לשעה לפחות צילום: רחלי קרוט

4-5 מנות

 

מצרכים לפרגית:

קילו "סטייק" פרגית עוף טבעי, נקי מסחוס ושומן ופרוס לרצועות דקות

כף זרעי כוסברה טחונים

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה מעושנת/חריפה (אם אין מעושנת אז 2 כפות מתוקה ו-1 חריפה)

כף כורכום טחון

כף אבקת קארי

3 כפות שמן זית ומעט שמן לטיגון

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

לחציל:

2 חצילים גדולים (עדיף מזן בלאדי)

שמן זית

 
פורסים את החציל לעובי 3 סנטימטר
פורסים את החציל לעובי 3 סנטימטר צילום: רחלי קרוט

לסלט:

צרור גדול של פטרוזיליה (עלים)

בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות

4 כפות חומץ בן יין אדום/חומץ אורז

 

לטחינה:

כוס טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)

2 שיני שום כתושות

מיץ סחוט טרי מ-1-2 לימונים

צרור עלי פטרוזיליה מופרדים

כף שמן זית

מים קרים לפי הסמיכות הרצויה

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את מרכיבי התיבול של הפרגית לכדי תערובת אחידה ומערבבים את רצועות הפרגית פנימה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למינימום שעה (אפשר גם למשך הלילה).
  • להכנת החציל, קולפים את החצילים ופורסים אותם לרוחב לפרוסות בעובי 3 סנטימטר.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים את פרוסות החציל בשמן זית בנדיבות משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מכניסים לתנור וצולים במשך 25-30 דקות, עד שהצד העליון הושחם היטב, לאחר מכן הופכים צד עד להשחמה של הצד השני (כ20- דקות נוספות), מוציאים מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  • בזמן שהחציל בתנור מכינים את הטחינה: שמים את כל מצרכי הטחינה במעבד מזון, מוסיפים בהתחלה כ-1/2 כוס מים קרים ומעט מלח, וטוחנים עד לכדי מחית חלקה ויפה, מתקנים תיבול על ידי הוספת מלח, פלפל ו/או לימון, או מרקם על ידי הוספת מים, ומניחים בצד.
  • למחבת כבדה ורותחת מוסיפים מעט שמן קנולה/זית וצורבים את הפרגיות (בשני סבבים), עד לקבלת צבע שחום ויפה מכל הכיוונים, ועד שהבשר מבושל לחלוטין.
  • מוציאים מהמחבת נתחי הפרגית ומעבירים למסננת לחצי דקה בערך, כדי להיפטר משמנים עודפים וכדי לעצור את תהליך הבישול.
  • להגשת המנה: מורחים על צלחת הגשה גדולה ושטוחה כמות יפה של טחינה ירוקה ומשטחים, מניחים מעל חצילים ומצמידים אותם היטב, מורחים על החצילים את הטחינה בנדיבות ומשטחים, ומפזרים מעל במערום נדיב את הפרגיות.
  • מערבבים את הבצל והפטרוזיליה עם החומץ ומניחים מעל הפרגיות, מעל הכל מזלפים שמן זית ומגישים.

 

צילום: עידן צור וגילי דנון

עריכה: עידן צור

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

מתכון לפתאי עוף עם תמרינדי

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

בייבי חסה - חסה קטנה וטעימה

איך להינות מבשר בלי להרגיש כבדות

 
עוד כתבות במדור עוף TV
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.