מתכוני מדורה: משדרגים את ל"ג בעומר

 
מדורת לג בעומר, הזדמנות טובה לנשנש
מדורת לג בעומר, הזדמנות טובה לנשנש צילום: damozeljane ☼, flickr
 
עודכן 20:37 20/05/2011

רעיונות מקוריים לניצול החום של המדורה שיהפכו את ערימת הקרשים הבוערת לחוויה טעימה ומפנקת. מחצילים קלויים ועד רעיונות לאוכל מהיר בתוך רדיד אלומיניום

 
 
 
 
 

לכבוד ל"ג בעומר המגיע אלינו לטובה, בחרנו כמה רעיונות לא שגרתיים למנות שאפשר להכין תוך ניצול המדורה ההמונית, בין אם אתם עם הילדים או במדורה סולידית עם חברים בים, כמה חומרי גלם פשוטים וטיפת השראה יוכלו לשדרג את ערימת העצים הבוערת לחוויה טעימה וכיפית.

 
כדאי להפריד קצת בין החציל ללהבות
כדאי להפריד קצת בין החציל ללהבות צילום: מאיר אלאלוף

חציל שרוף

לוקחים חצילים, עדיף כאלו מזן בלאדי ופשוט מניחים במקום פחות לוהט על המדורה וצולים על שהחציל נשרף היטב, והתוכן שלו התרכך. בזהירות (עדיף עם מלקחיים) מוציאים את החציל מהאש, ופותחים עולם שלם של אפשרויות ותוספות שאפשר להכין מראש:

 

הפשוט: קצת מלח, קצת פלפל, מעט סומאק טחון.

 

הנדוש והטעים: בצלחת עם טחינה פשוטה תוצרת בית - לכוס טחינה גולמית מוסיפים חצי כוס מים קרים, מיץ מחצי לימון, מעט כמון, שן שום כתושה ומעל מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ובהדרגה מוסיפים עוד מים קרים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם להוסיף ממרח חרדל חלק לטעם משודרג.

 
חציל במדורה. מתאים למגוון תוספות
חציל במדורה. מתאים למגוון תוספות צילום: מאיר אלאלוף

הסביח: מגיעים מוכנים למדורה עם פיתות, טחינה, ביצים קשות, עמבה וחריף. אחרי שמורידים את החציל מהגחלים, נותנים לו להתקרר מספר דקות, ואז פותחים אותו בזהירות עם סכין ומתחילים להרכיב את הפיתות ולאכול כל עוד זה חם.

 

הירוק: טוחנים במעבד מזון צרור עלי פטרוזיליה שטופים, צרור עלי כוסברה שטופים, מעט חומץ יין לבן, שליש כוס שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם. התערובת הזו נקראת בשפה המקצועית סלסה ורדה, או בעברית, סלסה ירוקה, ומלבד לחציל היא משתלבת מצוין במגוון רחב של מאכלים נוספים.

 

האדום: מגררים עגבניות טריות על הצד הגס של הפומפייה לקבלת רסק. את הרסק מעבירים למסננת דקה שמונחת מעל לקערה, ונותנים למים להתנקז כ-10 דקות (אפשר לשתות אותם אחרי זה). לעגבניות שנשארו במסננת מוסיפים מלח ופלפל, אורזים ושמים מעל לחציל.

 

הצהוב: קולים פלפלים צהובים וכתומים בבית, בתנור בחום מקסימלי או על אש גלויה, עד שהקליפה נראית שרופה כמעט מכל הכיוונים (אך לא חרוכה). מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-15 דקות. לאחר מכן מקלפים ונפטרים מהקליפות, הליבה והגרעינים, וטוחנים במעבד מזון עם מעט עלי פטרוזיליה, שמן זית, מיץ לימון, ומלח ופלפל לפי הטעם, עד קבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

 
נקטרינות ופירות יער מתכוננים למדורה
נקטרינות ופירות יער מתכוננים למדורה צילום : Shorts and Longs | The both And, flickr
 

עטוף באהבה

 

נייר האלומיניום יכול לשמש לעטיפת חומרי גלם יותר מעניינים ומורכבים מתפוח האדמה הצנוע. אם מקפידים על איטום מלא, האוכל בתוך העטיפה מתאדה ומתבשל בצורה מופלאה. כשפותחים את המעטפה פורצים החוצה כל האדים שנכלאו בפנים והאוויר מתמלא בניחוחות מקסימים. האיטום לא חייב להיות בצורת מעטפה- אלא פשוט בתור חוצץ בין החוף העז של הלהבות למה שמבשלים.

 

הכתום: לוקחים בטטות, חותכים לקוביות גסות. מסדרים על שתי שכבות של רדיד אלומניום. מוסיפים שתי שיני שום שלמות, מלח, פלפל, שמן זית ועלי טימין. אוטמים היטב ומכניסים לגחלים לחצי שעה בערך, עד שהבטטות רכות.

 

ה-לא להאמין שזה כזה קל: לוקחים כרע עוף (עדיף טבעי). ממליחים ומפלפלים. עוטפים בנייר אלומניום. מכניסים לגחלים ושוכחים ממנו ל-45 דקות. התוצאה עסיסית יותר מכל עוף שתאכלו אי פעם. בדוק.

 

הדגיגי: כל דג בגודל אישי (עד 600 גרם, מינים כמו מושט, פורל, לברק, בס, דניס או בורי) ממלאים את בטן הדג בפלחי לימון ובעשבי תיבול שאוהבים. ממליחים ומפלפלים, עוטפים ולמדורה ל 20-25 דקות בהתאם לעובי הדג.

 

המתוק: נקטרינות (שבדיוק מתחילות את עונתן), מעט פירות יער טריים או קפואים, קוביות חמאה וסוכר (עדיף חום). עוטפים, מכניסים לאש ל-20 דקות ואומרים תודה על ל"ג בעומר.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

שווארמה פרגית עם סטייק חציל

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

מתכון לפתאי עוף עם תמרינדי

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

בייבי חסה - חסה קטנה וטעימה

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.