מתכון לנקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה

 
נקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה
נקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה צילום: נעמי אבליוביץ'
 
עודכן 19:48 21/05/2011
נעמי אבליוביץ'

לקראת חג שבועות ותחילת עונת הנקטרינות • קינוח עסיסי של נקטרינה צלויה בתנור ומלאה בגבינת ריקוטה ופירורי עוגיות מעל

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-4 מנות):

4 נקטרינות בשלות, חצויות וללא הגרעין

מעט חמאה

3-4 כפות אבקת סוכר

100 גרם ריקוטה טרייה (עדיף מחלב כבשים או עיזים)

1/4 כוס עוגיות אמרטי, מעוכות לפירורים (אפשר גם עוגיות חמאה או שקדים)

עלי נענע, שטופים ומופרדים

 

אופן ההכנה:

  • מאבקים את הנקטרינות באבקת סוכר ומניחים בשקע הגרעין שהוסר מעט חמאה (בגודל של אפון).
  • מסדרים את הנקטרינות על מגש מרופד בנייר אפייה כשהחלק החצוי פונה כלפי מעלה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהסוכר השחים והפך לקרמל. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר מספר דקות.
  • מניחים כף מגבינת הריקוטה מעל הפרי ומפזרים את פירורי העוגיות. מגישים מייד, עם עלה נענע.
  • לגיוון, אפשר להשתמש בכל פרי עונתי: תאנים, אפרסקים ומשמשים הם חלופות נפלאות. במקום עוגיות מפוררות אפשר לזרות מעל גרנולה או שקדים קלויים.

 

המתכון באדיבות הגסטרונומית נעמי אבליוביץ'.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

שווארמה פרגית עם סטייק חציל

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

מתכון לפתאי עוף עם תמרינדי

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

בייבי חסה - חסה קטנה וטעימה

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.