מתכון ללחם גבינות ב-10 דקות

 
כל כך עשיר שלא תצטרכו למרוח עליו כלום
כל כך עשיר שלא תצטרכו למרוח עליו כלום צילום: דני לרנר
 
עודכן 07:06 24/05/2011

הוא אמנם מעוצב כלחם אבל אם תגלגלו ממנו לחמניות קטנות תקבלו את הבואיקוס היווני

 
 
 
 
 

תבנית אינגליש-קייק

 

מצרכים לבצק:

1 חבילה (350 גרם) קמח תופח

1 כף שמן זית

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

1 ביצה

1 גביע יוגורט טבעי

80 גרם גבינה צהובה, מגורדת בסגנון הולנדי

80 גרם גבינה בולגרית 5%, מגורדת בפומפייה עבה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

עוד תצטרכו:

1 כף שמן זית

1 ביצה, טרופה

2 כפות קצח

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בעזרת 1 כף שמן זית.
  • מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים אותו בעזרת הידיים לצורת התבנית.
  • מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.
  • המלצת השף: במקור המתכון נלקח מהמטבח הבולגרי. אותו הבצק מכודרר ללחמניות קטנות הנקראות "בואיקוס" ונאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דק', פשוט ונפלא.

 

המתכון באדיבות שף איל לביא ל"טרה".

  

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

מאפה פטריות וכרשה

קרקרים עם תוספות

שבלולי גבינה מלוחים

עוגת קרם שניט

מאפי גביניות

עוגת גבינה אפויה

קרם גבינה ותותים

 

ספיישל מתכונים לשבועות >>

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.