דרך המוזיקה לנשמה • ראיון עם אורטל אופק

 
אוהבת לגוון באוכל ולהינות מכל העולמות, אורטל אופק
אוהבת לגוון באוכל ולהינות מכל העולמות, אורטל אופק צילום: יח"צ
 
עודכן 21:54 22/05/2011

היא שרה, כותבת, מלחינה, מפיקה וגם מקפידה לאכול טבעי ונכון. ראיון עם הזמרת אורטל אופק

 
 
 
 
 

אורטל אופק היא אחת מהזמרות היותר מעניינות הפעילות היום. במקביל להוצאת אלבומה הראשון "אורטל אופק" שקצר שבחים וביקורות חיוביות (ואותו כתבה והפיקה בעצמה), לומדת אורטל במרץ לתואר במנהל עסקים במרכז הבינתחומי. 

 

מתי גילית את התשוקה שלך למוזיקה?

"כבר בגיל 5, כשהסתננתי לאודישן בתיאטרון הילדים של אברהם לוריא, טיפסתי על הבמה והתחלתי לשיר. במקביל התחלתי ללמוד פסנתר בבית ספר ימאהה וקונצרטים היו חלק מהשיגרה שלי".

 

מה מנחה אותך בכתיבה של שיר חדש?

"אני פתאום שומעת אותו בפנים, את התפקידים שהכלים מנגנים56  ומיד אני נכנסת לאולפן ומתרגמת את כל זה למשהו שגם אחרים יכולים להאזין לו. אני מאמינה שלמילים יש כוח ועם הכוח באה האחריות. לכן אני עוברת על המילים שכתבתי, לוודא שאני עומדת מאחוריהן. כשאני ניגשת למיקרופון לשיר, אני עוצמת עיניים ונותנת לקול לבקוע מתוכי בלי לחשוב, פשוט לשיר".

 

מלבד היצירה, אילו עוד דברים את עושה בשביל הנפש?

"רבים שואלים אותי, למה אני לומדת באקדמיה. צריך לזכור שהמוזיקה היא מקצוע תובעני שמשתלם רק אחרי הרבה שנים. צריך כוחות בשביל להמשיך ללכת אחרי החלום, וליצור מדי יום מוזיקה מקורית שאנשים יהנו ממנה. הבינתחומי זו מסגרת שנותנת מענה לצרכים האינטלקטואליים שלי, מסגרת שמעודדת אנשים למצוינות.

 

פגשתי שם המון חברים חדשים שמעודדים אותי ומחוברים למה שאני עושה, אז אני חושבת שהלימודים מאפשרים לי לשמור על איזון ושפיות. אגב, לא מזמן רכבתי על סוסים בחבל דיז'ון בצרפת והנפש שלי ריחפה אחר כך ימים שלמים".

 

 
שרה מגיל 5. אוטל אופק
שרה מגיל 5. אוטל אופק צילום : יח"צ
 

באיזו תדירות יוצא לך לבשל? איזה מנה את הכי אוהבת להכין?

"מאז שעברתי לתל אביב, גיליתי שאני בשלנית לא רעה. מכינה בורגול, אורז מלא, חביתות ירק ומגוונת בכל מיני סלטים יצירתיים. משתמשת בהרבה עלים ירוקים, טחינה גולמית, שומשום, חמוציות, עגבניות שרי, יוצא טעים".

 

מה המנה שאת הכי אוהבת לאכול?

"מוסקה שאמא מכינה (כי אין על האוכל של הבית) וגם עוגת גזר שאמא אופה. זו עוגת בריאות רזה ועשירה. למרות שזה נשמע כמו קונפליקט, היא מצאה דרך וזה אפשרי".

 

על אילו דברים את מקפידה באכילה?

"נתחיל מזה שאני שומרת מסורת, אז קודם כשרות. מעבר לזה, אני מאוד אוהבת פירות וירקות, ודואגת שבכל יום יהיה סלט בתפריט. מאוד אוהבת אוכל מגוון, מכל הסוגים והמינים, אבל בכל דבר החיים זה עניין של איזון: אם אוכלים במינון הנכון ומגוונים, אפשר ליהנות מכל העולמות".

 

מה החטא שלך באוכל?

"יש לי חולשה לשוקולד מריר, מעל 60% קקאו, ואם יש בו תוספות, כמו שקדים, חמוציות או ג'ינג'ר מסוכר, אז בכלל קשה לי לשלוט בעצמי".

    

איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

"אומרים לי שיש בי כישורים רבים, ונועדתי להופיע על במות גדולות. היום נותנים לי את האפשרויות להופיע מול 1000 אנשים, כמו מכון ויצמן בסוף החודש, ואני רואה את זה כאבן דרך להופעות עליהן אני חולמת בשנים הקרובות. אני עובדת על אלבום בינלאומי ומקווה להגיע לכמה שיותר אנשים, שיהנו מהמוזיקה שלי. אבל יש לי המון אהבה לתת, ולצד ההגשמה המוזיקלית, נפשי לא תהיה שלמה בלי להעניק אהבה גם למשפחה וילדים, לכן אני מאמינה שב-5 שנים הקרובות אהפוך לרעיה ואמא".

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

נקטרינה צלוייה במילוי גבינת ריקוטה

שווארמה פרגית עם סטייק חציל

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

מתכון לפתאי עוף עם תמרינדי

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

המדריך המלא להכנת ויניגרטים לסלט

מאיר אדוני מכין סלט עוף עם סלק ואגסים

 

 
עוד כתבות במדור דוגמה אישית
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.