מתכון לעוגת גבינה לייט

 
לא להאמין שהעוגה הזו דיאטטית
לא להאמין שהעוגה הזו דיאטטית צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 07:24 24/05/2011

אין כמו עוגת גבינה אפויה ונימוחה עם נגיעות של פירות יער. הגרסה הדיאטטית והלא פחות טעימה לעוגת החג

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים:

6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 ו- 1/2 כוס סוכר (330 גרם) או תחליף סוכר באבקה

2 שקיות גבינת כנען 5% (500 גרם)

2 גביעים גבינה לבנה 5% (500 גרם)

1 כף קליפת תפוז מגורדת

1 מקל וניל, חצוי ומגורד לגרגרים

5 כפות קמח תופח (40 גרם)  

 

לציפוי:

1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)

1/2 כוס אבקת סוכר

 

לקישוט:

1 כוס פירות יער קפואים או טריים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים בקערת מערבל את החלבונים, מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף ומניחים בצד.
  • בקערה נפרדת שמים את הגבינות עם מחצית הסוכר, גרידת התפוז, הווניל והחלמונים ומערבלים. 
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה מאוד ומבהיקה.
  • מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם חלק. 
  • יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בתנור בחום נמוך של 160 מעלות במשך 15 דקות.
  • מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 50 דקות נוספות (מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים בתנור).

 

להכנת הציפוי: 

  • שמים בקערה את החומרים לציפוי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה.
  • מכניסים מיד לתנור ל-15 דקות נוספות, כשהתנור חם וכבוי.
  • מעבירים למקרר ללילה ולפני ההגשה מקשטים בפירות יער.

 

הערה: אפשר להחליף את הסוכר בעוגה בתחליף סוכר אבקתי.

 

המתכון באדיבות תשלובת החלב של תנובה.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה: 

מאפה פלפלים קלויים וגבינות

עוגת קדאיף

עוגת קרם שניט

מוס שוקולד וקפה

גביניות מתוקות

עוגת גבינה בציפוי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.