מתכון לרולדת קרם גבינה ותמרים

 
רולדת גבינה ותמרים
רולדת גבינה ותמרים צילום: שי אפגין
 
עודכן 08:03 25/05/2011

ערבבו, גלגלו הכניסו לתנור והרי לכם רולדה חגיגית. לא אוהבים תמרים? החליפו בכל פרי אחר

 
 
 
 
 

תבנית אלומיניום מלבנית בגודל בינוני

 

מצרכים:

4 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

שקית אבקת אפייה

חצי פקק תמצית ווניל

קורט מלח

 

אופן הכנה:

  • טורפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת הופכת לבהירה.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה הוניל והמלח וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה.
  • מעבירים, במהירות האפשרית, את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 190 מעלות למשך 8 דקות.
  • מוציאים את העוגה (הנמוכה) מהתבנית ומקררים על רשת.

 

למלית:

2 מיכלים שמנת מתוקה 32%

כוס ורבע סוכר

חצי כוס שקדים גרוסים

1/3 כוס תמרים לחים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

1 ו-1/2 יחידות גבינת טוב טעם

מעט זנגוויל טחון

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ומוסיים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מוסיפים לקצפת את חתיכות התמרים, השקדים, הזינגוויל והגבינה הטוב טעם ומקפלים בעדינות.
  • מניחים את בסיס הרולדה על נייר אפייה (החלק "השזוף" כלפי מטה), מורידים את הנייר האפייה העליון.
  • מורחים את הקציפה על בסיס הרולדה ומתחילים לגלגל בעדינות אך הדוק.
  • מניחים את הרולדה המוכנה כשהחיבור למטה על מגש, בוזקים מעט אבקת סוכר על הרולדה ומגישים.

 

הערות השף:

  • להקלה על גלגול הרולדה אפשר לפזר אבקת סוכר על נייר האפייה לפני שמניחים את בסיס הרולדה, ולהשתמש בנייר האפייה "כמנוף" להרמת הבסיס בזמן הגלגול
  • ניתן לשנות את סוג הפרי בקצפת.
  • מומלץ להוסיף לקצפת חתיכות אננס.

 

 המתכון באדיבות השף ברק חורש למחלבת טרה.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה: 

מתכון לפשטידת טונה וגבינות

מתכון לעוגת גבינה לייט

מאפה פלפלים קלויים וגבינות

עוגת קדאיף

עוגת קרם שניט

מוס שוקולד וקפה

גביניות מתוקות

עוגת גבינה בציפוי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.