חלומות בשחור לבן • מתכון לעוגת גבינה ושוקולד

הדפס
 
תציצו בתמונה, צריך להוסיף על זה משהו?
תציצו בתמונה, צריך להוסיף על זה משהו? צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:37 26/05/2011

יש בה תחתית שוקולד שמתפצפצת בפה, מוס גבינה עם שוקולד מריר ולבן ומקופלת מפוררת למעלה. חג שבועות מעולם לא היה מושחת יותר

 

כבכל שנה כשמתקרב חג השבועות, אני מנסה ליצור עוגת גבינה שכמותה לא הכנתי לפני כן, מין אתגר כזה שאני מציבה לעצמי. לדוגמא, בשנה שעברה הכנתי עוגת גבינה ומרקיז שוקולד בשחור לבן שיצאה מעלפת ביופייה וטעמה.

 

כעת, לאחר שהכנתי עוגה חדשה, אותה עדיין לא הכנתי קודם, הופתעתי לראות שבעצם השנה נשארתי עם רעיון שילוב השוקולדים - מריר ולבן, ואפילו עיטרתי כמעט עם אותו העיטור. אך השנה העוגה שונה בהחלט בתוכנה, במראה ובטעם. כיניתי אותה בשם "חלומות" כי כאשר תטעמו ממנה תשקעו בחלומות מענגים. חג שבועות שמח.

 
מערבבים את 2 התערובות בתבנית
מערבבים את 2 התערובות בתבנית צילום: חיה אילונה דר

חלומות בשחור ולבן • מתכון לעוגת גבינה ושוקולד

תבנית 26/רינג גבוה 

  

מצרכים לקלתית:

225 גרם קראנץ' דגנים פריכים עם שוקולד

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס אגוזים קלויים וקצוצים

 

אופן הכנה:

  • מפוררים את הדגנים במעבד מזון לפירורים בינוניים.
  • מוסיפים את החמאה והאגוזים.
  • מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקרר.

 

מצרכים למלית:

500 גרם גבינה לבנה למריחה 9%

1/2 כוס יוגורט

450 מ"ל שמנת מתוקה

פחית/שפורפרת חלב מרוכז 395 גרם

שקית ג'לטין (14 גרם)

1/2 כוס מים

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

150 גרם שוקולד לבן קצוץ

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הגבינה, היוגורט והחלב המרוכז.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצף יציב.
  • מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.
  • ממיסים את הג'לטין עם המים ומעבירים למיקרו להמסה ועיבוי של כדקה בהפסקות. מוציאים, מערבבים היטב ומצננים מעט.
  • יוצקים את הג'לטין לתערובת ומערבבים.
  • מכניסים את השוקולדים לקעריות נפרדות וממיסים במיקרו.
  • מחלקים את תערובת הגבינה לשתי קערות, לאחת מעבירים את השוקולד המריר ולשניה את השוקולד הלבן ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר, מסדרים סביב השוליים שקף בקוטר התבנית/רינג ויוצקים על הקלתית את התערובות שחור לבן לסירוגין.
  • מיישרים עם פלטה קטנה את פני הקרם ומכניסים למקרר ללילה.
  • למחרת מפזרים מעל מקופלת ותלתלי שוקולד לבן שחומם מעט וגולף עם קולפן.
 
כל הדרך אל עוגת גבינה ושוקולד מושלמת
כל הדרך אל עוגת גבינה ושוקולד מושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.