מתכון לכרוביות מטוגנות

 
כרוביות מטוגנות
כרוביות מטוגנות צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:38 27/05/2011

פרחי כרובית מתובלים עם שום ולימון ומטוגנים עד הזהבה. מוגש לצד טחינה ביתית ופיתות קלויות עם שמן זית וזעתר

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים קטנים

מלח גס

עלי זעתר טריים

5 כפות שמן זית

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

חצי כוס טחינה גולמית

3 שיני שום כתושות

1 כוס יוגורט כבשים

רבע כוס מים

רבע כוס מיץ לימון

מלח ופלפל

מעט סומק

 

אופן הכנה:

  • שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את פרחי הכרובית, עלי זעתר, מלח ופלפל.
  • מטגנים כחמש דקות עד שהכרובית שחומה ורכה מעט. מוסיפים את הלימון ומבשלים עד שהמחבת ללא נוזלים. מקררים מעט.
  • מערבבים את הטחינה, שום ומים, מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון, מערבבים לתערובת אחידה, ממליחים ומפלפלים.
  • מניחים את תערובת הטחינה על צלחות הגשה, מניחים עליה את הכרובית המטוגנת, מפזרים מעל את הסומק וזולפים מעל שמן זית.

 

תוספת: פיתות קלויות בשמן זית וזעתר

 

מצרכים:

3 פיתות עבות

5 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כף זעתר

מלח גס

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערית את השמן, הזעתר והמלח הגס.
  • חותכים את הפיתות לרוחבן, מורחים בתערובת.
  • קולים את הפיתות על מחבת פסים עם הצד המרוח כלפי מטה כשלוש דקות, עד שהן חרוכות מט וריחניות.

 

מחפשים עוד מתכונים עם כרובית? נסו את אלה:

מרק קרם כרובית

פסטה עם פרחי כרובית

קיש כרובית של אהרוני

כרובית במילוי בשר

קציצות כרובית

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.