מתכון לחצילים וקישואים ממולאים

 
קישואים וחצילים ממולאים עם אורז ובצל מטוגן
קישואים וחצילים ממולאים עם אורז ובצל מטוגן צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:38 27/05/2011

מנה מיוחדת לשבת - חצילים וקישואים ממולאים בתערובת של בשר עם עשבי תיבול, מוגש לצד עוגת אורז עם חצאי בצלים מזוגגים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

10 חצילונים קטנים וטריים

10 קישואים קטנים וטריים

 

למילוי: 

500 גרם בשר בקר טרי, טחון

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כפית גרגירי כמון שלמים

1 כפית גרגירי כוסברה כתושים

חצי כפית קינמון

חצי כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

לרוטב:

2\1 כוס תרכיז רימונים

3 כפות סוכר

2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

4 כוסות מרק עוף צח

מלח

פלפל  שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • שמים את חומרי הרוטב בסיר רחב ככל האפשר. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כחצי שעה.
  • בזמן הזה מכינים את החצילים הממולאים ואת הקישואים: חותכים פרוסה, של כסנטימטר, מהקצה הרחב של כל חציל, זה הרחוק מהגבעול. מרוקנים את בשר החציל עם כפית פריזאית, דרך החתך. מרוקנים ומשאירים בחציל המרוקן דופן בעובי של כחצי ס"מ.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. ממלאים את החצילונים והקישואים בתערובת ומהדקים יפה.
  • מכניסים את החצילונים והקישואים הממולאים לסיר עם הרוטב המבעבע, מסדרים אותם יפה אלה לצד אלה, סביב סביב. שלא תהיינה יותר משתי שכבות של חצילים בסיר. מביאים שוב לרתיחה מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה כשעתיים. בתום השעתיים הרוטב צריך להיות סמיך למדי והחצילים רכים ומבריקים.

 

תוספת: עוגת אורז עם חצאי בצלים מזוגגים

 

מצרכים:

5-6- בצלים אדומים בינוניים, קלופים וחצויים לרוחבם

75 גרם חמאה או שליש כוס שמן זית

1כף עלי תימין

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סוכר חום

מלח גס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שליש כוס מים

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן

חצי כוס צימוקים

 

אופן הכנה:

  • שמים על הכיריים סיר גדול ובו הרבה מים רותחים. מוסיפים כף שטוחה מלח ומבשלים את האורז, כ-8-10 דקות, עד שהוא רק עשוי למחצה, מסננים ושוטפים היטב במי ברז. מקררים מעט. מוסיפים לאורז הקר מלח, פלפל וצימוקים ומערבבים.
  • שמים בתחתית סיר טפלון רחב את החמאה (או שמן הזית), חומץ בלסמי, טימין, סוכר, מים מלח ופלפל מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מניחים בצפיפות, אלה ליד אלה את חצאי הבצלים, עם החלק התחתון כלפי מטה ומבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, עד שהרוטב סמיך אך מעט.
  • מוסיפים את האורז הקר והמעורבב לסיר ומהדקים אותו מעט לתחתית. מכסים את הסיר במהודק. לשאלתכם - אין פה טעות. לא מוסיפים מים לסיר. האדים שיעלו מהרוטב יעשו את שאר הבישול.
  • מניחים את הסיר שוב על הכיריים, מגבירים את הלהבה לשלוש דקות ואחר כך מנמיכים את הלהבה לחום נמוך, אבל ממש. שעה שלמה.
  • מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד עשר דקות.
  • מניחים על הסיר צלחת רחבה והופכים בזהירות ומרימים את הסיר מעל הצלחת.
  • אם בכל זאת נדבקו כמה בצלים לתחתית הסיר, זה לא נורא. הסירו אותם והניחו אותם בשקעים בהם הם היו אמורים להיות.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

ספגטי עם כדורי בשר

מדריך להכנת קבב עוף מושלם

כבדי עוף עם פירה בטטות

כרעי עוף עם ריבת בצל ואורז

כרעי עוף בציפוי פריך

שניצל ללא פירורי לחם

כדורי עוף עם תירס ואפונה

המדריך להכנת העוף המושלם

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.