מתכון מצולם ללחמניות חלב בצ'יק

 
עודכן 09:00 29/05/2011

הן תפוחות, מעוטרות בשומשום או קצח ומכינים אותן ממש מהר. הקונדיטור עמיר לוליאן מליליות בייקרי מכין לחמניות חלב מעולות לשולחן החג

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור ועדי אלחדיף • עריכה: גלית דיאמנט

30 לחמניות

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח

20 גרם מלח

100 גרם סוכר

80 גרם חמאה

500 גרם חלב

50 גרם שמרים לחים

 

לציפוי:

ביצה

שומשום

 

אופן הכנה: 

  • מערבלים עם וו לישה את כל המצרכים פרט לשמרים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את השמרים ומערבלים עוד 8 דקות.
  • לשים את הבצק על משטח מקומח ומכסים  עם מגבת למשך 30-40 דקות.
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם (כדור טניס) ומכדררים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים ביצה טרופה על הלחמניות, מפזרים שומשום וחותכים שני חתכים מעל הלחמניה.
  • מניחים ללחמניות לתפוח במקום חמים למשך שעה עד שעה ורבע.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 9-10 דקות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור עמיר לוליאן מליליות בייקרי.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

עוגת גבינה ושוקולד חלומית

לחם גבינות ב-10 דקות

5 עוגות גבינה מרשימות

שבלולי גבינה מלוחים

עוגת קרם שניט

מאפי גביניות

עוגת גבינה אפויה

קרם גבינה ותותים

 

ספיישל מתכונים לשבועות >>

 

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.