סלטים מיוחדים לשולחן החג

 
סלט סלקים ופרחי קיץ, ביחד עם אנדיב ואגוזי מקדמיה
סלט סלקים ופרחי קיץ, ביחד עם אנדיב ואגוזי מקדמיה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 20:20 01/06/2011
שף אבי תורג'מן

חג הביכורים הוא הזדמנות מצוינת לחגוג את הירקות והפירות המשובחים שגדלים בארצנו. מסלקים ועגבניות, ועד חרובים ועשבי תבלין יחודיים, שף אבי תורג'מן עם מתכוני סלטים צבעוניים וטעימים, במיוחד לשולחן החג

 
 
 
 
 

בנוסף לעוגות הגבינה והמאפים, חג שבועות הוא הזדמנות מצוינת להשתמש במגוון התוצרת המשובחת של ארצנו. כמעט הכל גדל כאן: החל מעשבי תיבול משובחים ומרעננים, ירקות שורש מלאים ומשביעים, פירות עסיסיים ועוד. אז כדי להפוך את שולחן החג שלכם לחגיגה אמיתית, השף אבי תורג'מן, רקח לכבודכם חמישה סלטים צבעוניים וטעימים, כל סלט מראה את התכונות הטובות ביותר של חומרי הגלם, ומציג שילובי טעמים מפתיעים.

 

מתכון לסלט סלקים ופרחים של קיץ

(4 מנות)

 

מצרכים לסלט:

4 סלקים בגודל בינוני, שטופים ועטופים ברדיד אלומיניום

1 ראש אנדיב, מופרד לעלים

8 יחידות פרחי מאכל אמנון ותמר (ניתן להשיג במשתלות)

50 גרם אגוזי מקדמיה, קלויים

 

מצרכים לווינגרט פטל:

2 כפות חומץ פטל או חומץ בן יין אדום

1 כף שמן אגוזים

1 כף סוכר דמררה

1 כפית חרדל חלק

2 כפות שמן זית כתית

2 כפות פירות יער קפואים, כגון פטל ואוכמנות (עדיף טריים)

1 כף מיץ לימון טרי

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  • שמים את הסלקים בתנור בחום 180 מעלות לשעתיים בערך, עד שהתרככו מאוד
  • מסירים את הנייר אלומיניום, מקלפים בעדינות וחותכים לשישיות בצורת פלחים.
  • מניחים בבלנדר את המצרכים של הרוטב ומערבלים כדקה, עד שהרוטב אחיד. מסננים, כדי להיפטר מזרעי פירות היער, ושומרים בקרור עד להגשה.
  • בכלי הגשה יפה מסדרים את הסלקים ועלי האנדיב בצורה חופשית, ומעל מפזרים מעט מפרחי המאכל ואת האגוזים. לפני ההגשה יוצקים בנדיבות מהוויניגרט.
  • להגשה יוקרתית במיוחד ניתן להוסיף פתיתי גבינה איכותית כמו דניש בלו.

 

 
סלט כתומים וחרובים - החרוב נותן ארומה של קינמון
סלט כתומים וחרובים - החרוב נותן ארומה של קינמון צילום : דניאל לילה
 

מתכון לסלט ירקות כתומים בציר חרובים

(5-6 מנות)

 

מצרכים:

3 בטטות קטנות, קלופות

בערך 200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה גס

2 יחידות גזרים, קלופים וחתוכים לאורכם לרבעים

בערך 300 גרם דלורית, קלופה וחתוכה לטבעות עבות

3 יחידות שסק, נקי מחרצנים וקלוף

3 יחידות משמש מיובש

רבע מלון כתום, נקי מקליפה ופרוס דק

6 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

1 כף עלי טימין טרי קצוצים

3 יחידות חרובים טריים

1 כף שמן שומשום

8  כפות יין מירין

1 כפית גרגירי פלפל וורוד

חצי לימון סחוט טרי

 

אופן ההכנה:

  • מטפטפים חצי מכמות השמן זית את הבטטה, הדלורית, הדלעת, והגזרים ומתבלים במלח גס,פלפל שחור גרוס ועלי טימין.
  • מערבבים היטב ומוסיפים את החרובים.
  • מעבירים לתבנים ושמים בתנור בחום 170 מעלות, עטוף ברדיד אלומיניום, למשך כשעה בערך לריכוך, ולאחר מכן מעלים את הטמפרטורה למקסימום, עם חום עליון "גריל" כעשר דקות בערך, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • להכנת הרוטב לוקחים את הלימון, יין המירין, שמן השומשום, ושארית שמן הזית, מערבבים אותם היטב ושומרים בצד.
  • בכלי הגשה מסדרים בצורה חופשית את הירקות הכתומים כשהם בטמפרטורת החדר, ומעל מפזרים את פרוסות המלון, המשמש חתוך, ואת השסק. ממליחים ומפלפלים.
  • יוצקים בנדיבות ובאופן שווה מהווינגרט מעל המנה ומגישים.

 

 
לעצום עיניים ולהרגיש את ברצלונה - סלט עגבניות וטרגון
לעצום עיניים ולהרגיש את ברצלונה - סלט עגבניות וטרגון צילום : דניאל לילה
 

מתכון לסלט ממשפחת העגבניות עם קרוטוני שאור

(5-6 מנות)

 

מצרכים:

150 גרם עגבניות שרי תמר

100 גרם עגבניות שרי צהובות

100 גרם עגבניות שרי מנומרות

10 עלי טרגון

5 עלי בזיליקום טרי

1 זר בצל ירוק קצוץ דק

1 כף עלי אורגנו טריים

1 כפית שום קצוץ

חצי צ'ילי ירוק או לפי מידת החריפות

5 טיפות טבסקו

3 כפות שמן זית כתית

חצי לימון סחוט טרי

10 יחידות פרחי צלפים

10 יחידות זיתי קלמטה מגולענים

2 פרוסות לחם שאור - החלק הרך, קרוע ביד

מעט רוזמרין

מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  • להכנת הקרוטונים, מתבלים במעט שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם את פיסות הלחם וקולים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ10 דקות בערך, עד לקבלת צבע זהוב ומרקם פריך.
  • חותכים את העגבניות לחצאים ולערבב עם שאר המצרכים לסלט, פרט לקרוטונים.
  • בזמן ההגשה מסדרים את הסלט בכלי הגשה דקורטיבי ומוסיפים את קרוטוני השאור.

 

 
סלט ארטישוק עם שומים שבושלו באיטיות בסירופ מתקתק
סלט ארטישוק עם שומים שבושלו באיטיות בסירופ מתקתק צילום : דניאל לילה
 
 

מתכון לארטישוק מוחמץ, כרובית מטוגנת, וקומפוט תרד טורקי עם שום מסוכר

(5-6 מנות)

 

מצרכים:

3 יחידות ארטישוק נקי מעלים שערות וקליפה

חצי ראש כרובית נקייה מפורקת לפרחים

500 גרם תרד טורקי

8 שיניי שום טריות, עם הקליפה

 1 זר בצל ירוק קצוץ דק לקישוט

מעט מיץ לימון טרי

 

מצרכים לסירופ סוכר לבישול השום:

כוס מים חמים

חצי כוס סוכר

 

מצרכים לפסטו כוסברה:

50 גרם אגוזי מלך קלויים

50 גרם עלי כוסברה טריים

6 כפות שמן זית כתית

1 כף מיץ לימון טרי

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים בסיר קטן את הארטישוקים עם מים עד כדי כיסוי ומעט מיץ לימון טרי, בערך כ 20 דקות. 
  • מסננים ונותנים לארטושוקים להתקרר לטמפרטורת החדר. חותכים לרבעים ומניחים בצד עם מעט טיפטופי שמן זית.
  • להכנת הסירופ, מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן מעל להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
  • מוסיפים את השום לסירופ, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בערך כ 10 דקות עד שהשום התרכך.
  • את השום ניתן לשמור בסירופ עד להגשה.
  • מטגנים בשמן חם את הכרובית עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים למסננת.
  • במחבת קטנה עם מעט שמן זית מקפיצים קלות את התרד, עד שהעלים מתחילים לקמול, ומתבלים בעדינות במלח ופלפל שחור גרוס.
  • להכנת הפסטו, טוחנים את המצרכים בבלנדר עד לקבלת למרקם חלק ויפה.
  • להרכבת המנה, מסדרים בתחתית כלי יפה את התרד המוקפץ, מעליו את הכרובית והארטישוק. מערבבים עם הפסטו ומניחים בצורה חופשית, ומקשטים עם שיניי שום מסוכרות ובצל ירוק חתוך.

 

 
שווה להתאמץ ולמצוא את כל סוגי עשבי התבלין - סלט ירוק מיוחד
שווה להתאמץ ולמצוא את כל סוגי עשבי התבלין - סלט ירוק מיוחד צילום : דניאל לילה
 

סלט ירוק של עלי תבלין ישראליים

(5-6 מנות)

 

מצרכים:

חופן עלי רשאד

חופן עלי שמבלילה - ירק פרסי

חופן עלי חובזה

חופן עלי מלוחייה

חופן גדול עלי ארוגולה

2 חופנים עלי פטרוזיליה

2 חופנים עלי כוסברה

חופן עלי נענע

מיץ מלימון סחוט

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מעט סומק

מעט פלפל חריף קצוץ טרי

5 כפות שמן זית כתית

 

אופן ההכנה:

  • את כל העלים משרים במים, על מנת שכל שאריות החול יירדו. לאחר מכן מסננים, ומייבשים במייבש חסה.
  • מפרידים ונפטרים מהגבעולים העבים יותר של עשבי התבלין.
  • בקערה גדולה מערבבים את העלים עם שאר המצרכים ומגישים מיד.

 

המתכונים באדיבות שף אבי תורג'מן, המוביל קייטרינג פרימיום, אשר מציע ארוחות בוטיק המשלבות טעמים ארציים ופשטות של חומרי הגלם, עם נגיעות של טכניקה מודרנית ותשוקה עזה לאוכל.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

נאים וטעים - מתכוני דגים בלי בישול

חנקן נוזלי - המדריך למתחילים

מוקפץ בריא של חיטה מלאה עם חזה עוף טבעי ותרד

דרך המוזיקה לנשמה - ראיון עם הזמרת אורטל אופק

נקטרינה צלוייה במילוי גבינת ריקוטה

שווארמה פרגית עם סטייק חציל

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

סלט ירוק אביבי עם פול טרי ושקדים ירוקים

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.