מתכון למקלות זיתים

 
מושלמים לאירוח. מקלות זיתים וגבינה
מושלמים לאירוח. מקלות זיתים וגבינה צילום: אמיתי איצקוביץ'
 
עודכן 07:15 31/05/2011
אורי שפט

הקונדיטור אורי שפט ממאפיית לחמים חושף את הסודות של מקלות הזיתים האגדיים שלו. מאפה אידיאלי לשבועות, לאירוח וכמובן כנשנוש טעים

 
 
 
 
 
נמכרים מדי יום באלפיהם
נמכרים מדי יום באלפיהם צילום: אמיתי איצקוביץ'

מצרכים ל-15 מקלות ארוכים:

500 גרם (3 ו-3/4 כוסות) קמח לבן, מנופה

100 גרם (3/4 כוס) קמח שיפון, מנופה

400 גרם (כוס ו-2/3) מים

30 גרם (3 כפות) שמרים טריים

15 גרם (כף) מלח

250 גרם זיתים שחורים וירוקים, מגולענים

2 שיני שום כתושות

40 גרם (2 כפות) קמח דורום, מנופה

200 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הזיתים בקערה עם השום, קוביות הגבינה וקמח הדורום.
  • יוצקים את המים לקערת הלישה של המיקסר הביתי ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים, לפי הסדר, את שני סוגי הקמח ואת המלח.
  • בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה כשתי דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך.
  • מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת הזיתים ולשים בדיוק עוד דקה - עד שרוב הזיתים נבלעו בבצק. חשוב לא לערבב יותר מדי. מוציאים את הבצק, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. לשים כדקה ומגלגלים לכדור.
  • מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים אותו בעזרת כף היד לצורת מלבן. חותכים את הבצק בעזרת קלף או סכין ל-15 רצועות ארוכות ושוות.
  • מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך 25 ס"מ.
  • מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
  • מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות.
  • אופים כ-15 דקות, עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת.
  • מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
  • את מקלות הזיתים המוכנים (אם ישארו) ניתן לאכסן גם בהקפאה עד לשימוש.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור אורי שפט, מאפיית לחמים, מתוך ספרו "המדריך המלא לאפייה ביתית".

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

בצק עלים ביתי בחצי שעה עבודה

נאים וטעים - מתכוני דגים בלי בישול

חנקן נוזלי - המדריך למתחילים

מוקפץ בריא של חיטה מלאה עם חזה עוף טבעי ותרד

דרך המוזיקה לנשמה - ראיון עם הזמרת אורטל אופק

נקטרינה צלוייה במילוי גבינת ריקוטה

שווארמה פרגית עם סטייק חציל

מתכוני תותים לילדים לסוף העונה

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.