ספיישל עוגות גבינה - חלק א'

 
עוגת גבינת ריקוטה ופירות יער
עוגת גבינת ריקוטה ופירות יער צילום: שירן כרמל
 
עודכן 22:24 30/05/2011

אפויה או קרה, עם פירות או שוקולד ואולי בכלל בתוך בצק זהוב. מאז ומתמיד היו עוגות הגבינה הכוכבות האמיתיות של החג הלבן. אז בין אם אתם חובבים את הקלאסית עם הפירורים או המיוחדת עם השכבות, אספנו עבורכם מתכונים מנצחים למתוק הכי אהוב של שבועות

 
 
 
 
 

עוגת ריקוטה עם פירות יער

שילוב מיוחד בין הצבע הסגול של פירות היער ללבן הבוהק של הגבינה 

 

מצרכים לבצק פריך:

100 גרם קמח (3/4 כוס)

80 גרם חמאה

40 גרם סוכר (2 כפות)

קורט מלח

כפית תמצית וניל

גרד מלימון אחד

 

למלית ריקוטה ופירות יער:

340 גרם גבינת ריקוטה יבשה

200 גרם סוכר (כוס)

6 ביצים

גרד משני לימונים

כפית תמצית וניל

קורט מלח

120 גרם קמח (1 כוס פחות כף)

100 גרם פירות יער קפואים

 

לציפוי:

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

40 גרם אבקת סוכר (2 כפות)

 

אופן הכנה

  • להכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
  • משטחים את הבצק ברינג בקוטר 18 ס"מ על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 165 מעלות למשך 10-15 דקות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים.
  • להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד חוץ מפירות היער במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת חלקה (כ-4-6 דקות).
  • מפזרים מחצית מפירות היער על התחתית האפויה.
  • יוצקים את המלית ומפזרים את המחצית השנייה של הפירות על המלית (הפירות ישקעו במסה).
  • אופים בתנור בחום של 175 מעלות למשך 55-60 דקות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לפחות 12 שעות.
  • להכנת הציפוי: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקרם אחיד וחזק ומורחים על העוגה.
  • מקשטים עם פירות יער.

 

 
עוגה עסיסית ומלאה בטעמים מיוחדים
עוגה עסיסית ומלאה בטעמים מיוחדים צילום : שירן כרמל
 

עוגה בחושה של גבינה ואגסים

עוגה נהדרת לצד הקפה או התה שאחרי הארוחה • המתכון מספיק ל-2 עוגות

 

מצרכים לאגסים:

4 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים (ניתן להשתמש באגסים משומרים)

1 ליטר מים

100 גרם סוכר (חצי כוס)

מקל וניל

1 מקל קינמון

גרד מלימון אחד

 

מצרכים לעוגה:

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

120 גרם חמאה

115 גרם גבינת שמנת טבעית (חצי מיכל)

1 ביצה

כפית תמצית וניל

140 גרם קמח (1 כוס)

70 גרם קמח תירס (1/2 כוס)

3 גרם אבקת אפיה (1 כפית)

חצי כפית קינמון

קורט מלח

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (1/2 כוס)

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את האגסים במים עם סוכר עד לרתיחה, ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר וגבינת שמנת עד לקבלת מרקם אוורירי וקרמי.
  • מערבבים את הביצה עם תמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה להקצפת החמאה עד לקבלת מסה אחידה.
  • מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה והתבלינים ומוסיפם למסת החמאה.
  • חותכים את האגסים לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת יחד עם אגוזי הפקאן הקצוצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר, יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות למשך 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.

 

 
מאפה מיוחד במילוי הפתעות טעימות
מאפה מיוחד במילוי הפתעות טעימות צילום : שירן כרמל
 

מאפי שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים

מאפה מרשים שמתאים לכל ימות השנה. אין לכם דובדבנים? החליפו באגסים, משמשים או כל פרי אחר שאתם אוהבים

 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן (3 ו-1/2 כוסות)

25 גרם שמרים טריים (חצי קובית שמרים או חצי שקית שמרית)

100 גרם ביצים (2 ביצים)

כפית תמצית וניל

גרידת לימון

גרידת תפוז

150 גרם חלב (1/2 כוס ועוד שתי כפות)

75 גרם סוכר (1/3 כוס)

8 גרם מלח (חצי כף)

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

 

למלית ריקוטה ודובדבנים:

50 גרם חמאה רכה

150 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס ושלוש כפות)

1 ביצה

כפית תמצית וניל

גרידת לימון

500 גרם גבינת ריקוטה

40 גרם קמח (2 כפות)

100 גרם דובדבנים קפואים

 

אופן הכנה:

  • להכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בעזרת מטרפה ידנית לנוזל אחיד.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל וגרידת הלימון והתפוז ולשים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק הומוגני ואלסטי.
  • מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מכניסים את הבצק למקרר למנוחה של לילה.
  • להכנת המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
  • מוסיפים את הגבינה ושאר החומרים חוץ מהדובדבנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של 3-4 מילימטר. חותכים מלבנים בגודל 12x6 ס"מ.
  • בעזרת שק זילוף מזלפים במרכז כל מלבן מלית גבינה ומפזרים מעליה דובדבנים.
  • בעזרת סכין חותכים רצועות קטנות של הבצק בעובי 2 ס"מ בשני הצדדים הארוכים בצורה אלכסונית.
  • יוצרים מקלעת של שתי וערב על מילוי הגבינה.
  • מושחים את המאפים בביצה טרופה, מתפיחים כשעה עד שעה וחצי ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות.

 

 
היא אמנם נראת פשוטה אבל חכו שתטעמו אותה
היא אמנם נראת פשוטה אבל חכו שתטעמו אותה צילום : שירן כרמל
 

עוגה בחושה של ריקוטה ולימון

שילוב נהדר בין המרקם הקרמי והעשיר של הריוקטה לחמיצות המרעננת של הלימון

 

מצרכים: 

120 גרם חמאה

120 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס דחוסה)

3 ביצים

כפית תמצית וניל

זסט משני לימונים

120 גרם גבינת ריקוטה

280 גרם קמח (2 כוסות)

חצי כפית אבקת אפיה

קורט מלח

חצי כפית אגוז מוסקט

225 גרם שמנת לבישול 15% (מיכל פחות 1 כף)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר החום לתערובת תפוחה ואוורירית.
  • מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים לחמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית.
  • מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים יחד.
  • מערבבים את השמנת, הגבינה וזסט הלימון יחד למסה אחידה.
  • מוסיפים בהדרגה את תערובת הגבינה והחומרים היבשים לחמאה המוקצפת (חשוב להתחיל עם החומרים היבשים ולסיים איתם).
  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכן את העוגה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 45-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.

 

המתכונים באדיבות שף עומר זרניצקי מבית הספר הגבוה לקולינאריה -בישולים, מתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

שווה לחכות: בכתבה הבאה - עוגת גבינה עם משמש, עוגת גבינה קרה עם קראמבל תפוזים, עוגת גבינה דלת קלוריות ועוגת גבינה אפויה קלאסית.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

עוגת גבינה אפויה

קרם גבינה ותותים

 

ספיישל מתכונים לשבועות >>

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.