4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

 
בלינצ'סים מהירים וקלים להכנה והטעם גן עדן
בלינצ'סים מהירים וקלים להכנה והטעם גן עדן צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:36 05/06/2011

הוא נחשב, ובצדק, לאחד המאכלים הכי טעימים בחג וזה שמתחסל שניות אחרי שהונח על השולחן. חיהל'ה מכינה בלילה אחת וממלאת בגבינה עם פסטו, עגבניות או תרד. וגם: הגרסה הקלאסית למילוי גבינה מתקתק. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

האם העליתם בדמיונכם לחגוג את שבועות ללא בלינצ'ס או בשמם הנוסף חביתיות? אני ממש לא, אין מצב שאמי לא תכין לנו מגש עמוס בבלינצ'סים טעימים שנזללים כהרף עין. לאמיתו של דבר תמיד כאשר אמי מכינה את החביתיות אנחנו גונבים לה בסתר לפני שהיא מספיקה למלא והיא לא מבינה לאן נעלמו. היום אני כמו אמי מכינה ערימות בלינצ'ס לשמחת האורחים ובעת ההכנה גם אצלי, משום מה, נעלמים להם כמה בלינצ'סים בדרך.

 

אנחנו אוכלים את הבלינצ'סים עם מלית מתוקה והפעם החלטתי מעט לגוון, ולהביא לכם בלינצ'סים במגוון מליות מלוחות (וגם מתוקה אחת), אתם רק צריכים לבחור במה אתם חפצים, או לנסות את הכל, לבחירתכם.

 

אני יודעת שיש מתכונים שונים של בלינצ'ס שנבדלים זה מזה בכמויות החלב,הקמח והביצים. מתכון זה הינו פרי נסיון רב שנים, כשהמטרה היא שלא לחוש את טעם הקמח (שמביא גם ליצירת בצק כבד מידי) ולא ליצור בצק עתיר נוזלים שייצור קרפ ולא בלינצ'ס. אז רגע לפני שהחג נכנס וכשניחוח הבלינצ'ס כבר מתפשט בכל הבית, אני מאחלת לכולכם חג שבועות שמח ומתוק.

 
חשבתם שניתן לכם לעבור את חג השבועות לעבור בלי טעימה של בלינצ'ס?
חשבתם שניתן לכם לעבור את חג השבועות לעבור בלי טעימה של בלינצ'ס? צילום : חיה אילונה דר
 

בלינצ'ס בשלל מילויים

(10 מנות)

 

מצרכים: 

1/2 כוס קמח

3/4 כוס חלב

3 ביצים

קורט מלח

חמאה/תרסיס שמן לשימון המחבת

 

אופן הכנה:

  • טורפים היטב במטרפה ידנית אל החלב והקמח עד שלא נותרים גושים.
  • מוסיפים את יתר החומרים וטורפים היטב.
  • מעבירים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים את הבלילה מהמקרר, מחממים מחבת בינונית ומורחים עליה שכבה דקה של חמאה.
  • יוצקים במצקת קטנה לתוך המחבת כף אחת מהבלילה, מטלטלים את המחבת שהבלילה תכסה את כל המחבת, מזהיבים והופכים את הבלינצ'ס לצידו השני עד הזהבה.
  • מניחים את את הבלינצ'סים זה על זה.
 
בלינצ'ס בשלל צבעים וטעמים קסומים
בלינצ'ס בשלל צבעים וטעמים קסומים צילום: חיה אילונה דר

מילוי מתוק

 

מצרכים למילוי:

250 גרם גבינת טוב טעם 3%/כנען/ריקוטה

2 שקיות סוכר וניל

כף סוכר

ביצה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מילוי תרד

 

מצרכים למילוי:

1/2 כוס תרד 

1/2 כוס גבינות עיזים מפוררות

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את התרד לחתיכות גסות.
  • מטגנים במחבת עם מעט בצל שום ומלח.
  • מערבבים עם הגבינות.

 

מילוי פסטו

 

מצרכים למילוי:

כפית ממרח פסטו

גבינה לבנה 5% 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מילוי עגבניות

 

מצרכים למילוי:

כפית ממרח עגבניות מיובשות

2 שיני שום כתושות

גבינה לבנה 5%

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

הרכבת המנה:

  • מניחים על הבלינצ'ס כף מאחת התערובות, מגלגלים כסיגר(הרמה מהצדדים וגילגול).
  • ניתן גם להניח כף מאחת התערובות על הבלינצ'ס, לקפל לחצי ועוד חצי (ליצירת משולש).

 

רוטב חמוציות לבלינצ'ס מתוק

 

מצרכים:

2 כוסות חמוציות קפואות

1/4 כוס מיץ חמוציות

1/3 כוס סוכר

כפית קורנפלור

1/4 כוס מים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים על האש בסיר קטן את החמוציות, המיץ והסוכר.
  • בוחשים את הקורנפלור עם המים, מכניסים למיקרו לחצי דקה לערך, מערבבים ומוסיפים לסיר .
  • בוחשים את הרוטב עד להסמכה.

 

הערה: ניתן להוסיף מעל לבלינצ'ס כרוטב גם כף שמנת חמוצה, אבקת סוכר או קצפת.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

מחפשים עוד מתכוני שבועות מעולים? נסו את אלה:

בבקה שמרים וגבינה

עוגת גבינה ושוקולד חם

בלינצ'ס גבינה מתוקה

מאפינס גבינות

שבלולי גבינה בקלי קלות

מתכון לפשטידת טונה וגבינות

מתכון לעוגת גבינה לייט

מאפה פלפלים קלויים וגבינות

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.