ספיישל עוגות גבינה - חלק ב'

 
עוגת גבינה עם משמשים ואטריות קדאיף
עוגת גבינה עם משמשים ואטריות קדאיף צילום: שירן כרמל
 
עודכן 13:38 04/06/2011

בשבוע שעבר פינקנו אתכם ב-4 מתכונים לעוגות גבינה שהולכות נהדר לצד הקפה, הפעם הגיע תורן של המיוחדות. האחת מעוטרת עם קראמבל תפוזים, לשנייה מראה מפתה בזכות המשמשים ואטריות הקדאיף, השלישית תחסוך לכם בקלוריות אבל תפנק אתכם בטעם משובח והאחרונה חביבה תזכיר לכם שאין כמו הקלאסית האפויה. חלק ב' ואחרון

 
 
 
 
 

עוגת גבינה עם משמש

עוגה מרשימה שמשלבת את הרכות של הגבינה עם הקראנצ'יות של אטריות הקדאיף

 

מצרכים למשמשים:

1 ק"ג משמש

1 ליטר מים

200 גרם סוכר (1 כוס)

100 גרם דבש (5 כפות)

מיץ מלימון אחד

1 כף מי זהר (מי פריחת הדרים) או 2-3 טיפות תמצית

 

לעוגה:

250 גרם אטריות קדאיף

14 גרם ג'לטין (1 חבילה)

70 גרם מים (5 כפות)

750 שמנת מתוקה (3 מיכלים)

500 גרם גבינת מסקרפונה (2 קופסאות)

200 גרם אבקת סוכר (2 חבילות)

1 כף מי זהר (2-3 טיפות תמצית מי זהר)

 

אופן הכנה:

  • להכנת המשמשים: חוצים את המשמשים ומגלענים.
  • מרתיחים מים, סוכר, דבש, מיץ לימון ומי זהר יחד.
  • כשהנוזל רותח מוסיפים את המשמשים ומבשלים כ-8-10 דקות (המשמשים אמורים להיות רכים אך לא מבושלים מדי).
  • מוציאים את המשמשים ומקררים במי קרח. לאחר שנוזל הבישול מתקרר מכניסים לתוכו את המשמשים בחזרה.
  • להכנת העוגה: מסדרים את איטריות הקדאיף בתחתיתן של שתי תבניות רינג בקוטר 18 ס"מ ואופים בתנור בחום של 190 מעלות עד לקבלת גוון חום.
  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד.
  • מערבבים את המסקרפונה, אבקת הסוכר ומי הזהר יחד עד לקבלת מרקם חלק (אפשק במיקסר).
  • מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים אותה למסת הגבינה.
  • ממיסים את הג'לטין על גבי "בן-מארי" להמסה מוחלטת.
  • מערבבים מעט ממסת השמנת והגבינה עם נוזל הג'לטין להשוואת טמפרטורה.
  • מקפלים היטב את מסת הג'לטין והשמנת למסת השמנת והגבינה.
  • מסדרים משמשים מבושלים על תחתית הקדאיף האפוי, יוצקים מחצית ממסת הגבינה והשמנת ומכניסים למקפיא לכ-10 דקות.
  • מוציאים מהמקפיא ומסדרים שכבה של משמשים שיראו בהיקף החיצוני של העוגה.
  • שופכים את שארית המסה ומכניסים למקרר לייצוב העוגה לפחות ל-4-5 שעות.
  • משחררים את העוגה מהרינג ומקשטים עם אטריות הקדאיף האפויות ומשמשים.

 

הצעה לרוטב לקישוט

הרוטב יעניק לעוגה ברק ויחזק את טעמן של אטריות הקדאיף

 

מצרכים: 

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

120 גרם נוזל הבישול של המשמש

100 גרם דבש (5 כפות)

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את כל חומרי הרוטב ולאחר הרתיחה ממשיכים לבשל על אש קטנה 10-15 דקות.
  • לאחר שהרוטב מתקרר ניתן לקשט איתו את העוגה או את צלחות ההגשה.

 

 
עוגת גבינה קרה עם קראמבל תפוזים
עוגת גבינה קרה עם קראמבל תפוזים צילום : שירן כרמל
 

עוגת גבינה קרה עם קראמבל תפוזים

שדרוג מיוחד לקראמבל הקלאסי

 

מצרכים לקראמבל תפוזים:

140 גרם קמח (1 כוס)

140 גרם סוכר (3/4 כוס)

140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

140 גרם שקדים מולבנים טחונים (1 ו-3/4 כוסות)

קורט מלח

זסט משני תפוזים

 

לעוגה:

500 גרם שמנת מתוקה (2 מיכלים)

750 גרם גבינה 9% מסוננת מנוזלים במסננת ביתית

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

120 גרם מיץ תפוזים (1/2 כוס)

15 גרם ג'לטין (כף וחצי)

75 גרם מים (3 כפות)

זסט מתפוז אחד

 

אופן הכנה:

  • להכנת הקראמבל: מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עד לקבלת פירורי בצק אחידים (מומלץ לערבב את זסט התפוז עם הסוכר לילה לפני כדי לקבל טעם וארומה חזקים יותר).
  • מסדרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום 165 מעלות כ-15-20 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב. מוציאים את הקראמבל מהתנור ומקררים.
  • להכנת העוגה: משרים את הג'לטין במים.
  • מקציפים את השמנת והסוכר למרקם של הקצפה קלה (מרקם יוגורט).
  • מערבבים את הגבינה עם מיץ התפוזים והזסט עם מטרפה ומקפלים פנימה את השמנת.
  • ממיסים את הג'לטין והמים יחד מעל "בן-מארי".
  • לוקחים מעט ממסת הגבינה והשמנת, מערבבים עם הג'לטין הנוזלי להשוואת טמפרטורה ומקפלים למסת השמנת והגבינה.
  • מסדרים מחצית מהקראמבל בתבנית מרובעת בגודל 18X18 ס"מ.
  • יוצקים את המסה של השמנת ומקררים במקרר לפחות ל-4-5 שעות.
  • לאחר הקירור משחררים את העוגה ומקשטים בשארית הקראמבל, בזסט ובפילטים של תפוז.

 

 
אף אחד לא יאמין לכם שהיא דלת קלוריות
אף אחד לא יאמין לכם שהיא דלת קלוריות צילום : שירן כרמל
 

עוגת גבינה דלת קלוריות ודלת שומן

מופחתת קלוריות אבל מלאה בטעם נהדר 

 

מצרכים:

100 גרם ביצים (2 ביצים)

40 גרם מלטיטול (2 כפות) - תחליף סוכר הניתן להשגה בחנויות המתמחות

40 גרם קמח (2 כפות)

 

למלית גבינה דלת קלוריות:

600 גרם גבינה לבנה 0% מסוננת מנוזלים (סינון דרך מסננת ביתית 3-4 שעות במקרר)

100 גרם ריוויון (1/2 כוס)

2 ביצים

מיץ מחצי לימון

כפית תמצית וניל

120 גרם מלטיטול (1/2 כוס ועוד כף)

30 גרם קמח (כף וחצי)

קורט מלח

 

לציפוי:

200 גרם שמנת חמוצה (1 מיכל)

200 גרם ריוויון (1 כוס)

80 גרם מלטיטול (4 כפות)

20 גרם קוננפלור (1 כף)

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם המלטיטול לקצף יציב ובהיר כ-6-8 דקות.
  • מקפלים את הקמח בעדינות לתוך מקצפת הביצים.
  • עוטפים תבנית מרובעת בגודל 18x18 ס"מ ובגובה 5 ס"מ בתחתית ומצידיה בנייר אפייה או נייר כסף, שופכים פנימה את המסה ומיישרים.
  • אופים בתנור בחום של 170 מעלות 20-25 דקות.
  • לאחר הצינון משחררים את בסיס העוגה.
  • להכנת המלית: מערבבים את הגבינה, הריוויון, הביצים ומיץ הלימון בקערה עם מטרפה עד שהמסה אחידה.
  • מוסיפים את החומרים היבשים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שהמסה אחידה.
  • עוטפים רינג בתחתיתו ומצדדיו בנייר אפייה או נייר כסף ושופכים פנימה את מסת הגבינה עד לגובה של חצי סנטימטר מקצה הרינג.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה ולא נוזלית.
  • אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור, בעזרת סכין חד משחררים בזהירות את החלק העליון של העוגה ועוזרים לה לרדת בחזרה לתוך הרינג בצורה מסודרת וישרה.
  • להכנת הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי יחד בעזרת מטרפה.
  • יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת ומיישרים בזהירות. מקררים את העוגה בחוץ ואחר כך במקרר.
  • מומלץ לאכול את העוגה אחרי יומיים-שלושה במקרר. אין להקפיא את העוגה.

 

 
עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית צילום : שירן כרמל
 
 

עוגת גבינה אפויה קלאסית

המלכה הכי פופולרית של החג הלבן

 

מצרכים לתחתית:

(ניתן להשתמש בטורט לבן מוכן)

100 גרם ביצים (2 ביצים)

40 גרם סוכר (2 כפות)

40 גרם קמח (2 כפות)

 

למלית:

300 גרם גבינה לבנה 9% מסוננת מנוזלים (סינון דרך מסננת ביתית 3-4 שעות במקרר)

300 גרם שמנת חמוצה (מיכל וחצי)

2 ביצים

מיץ מחצי לימון

כפית תמצית וניל

120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד כף)

30 גרם קמח (כף וחצי)

קורט מלח

 

לציפוי:

400 גרם שמנת חמוצה (2 מיכלי שמנת)

100 גרם אבקת סוכר (1 שקית אבקת סוכר)

 

אופן הכנה:

  • להכנת הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב ובהיר כ-6-8 דקות.
  • מקפלים את הקמח לתוך מקצפת הביצים בעדינות.
  • יוצקים את התערובת לרינג בקוטר 18 ס"מ ובגובה 5 שבתחתיתו נייר אפייה ומיישרים.
  • אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-20-25 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מקררים ומשחררים מהרינג.
  • להכנת המלית: מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, הביצים ומיץ הלימון בקערה עם מטרפה עד שהמסה אחידה.
  • מוסיפים את החומרים היבשים ואת תמצית הווניל ובוחשים.
  • מניחים את הטורט האפוי בתחתית של רינג, עוטפים אותו בנייר אפייה או בנייר כסף ושופכים מעליו את מסת הגבינה עד לגובה של חצי סנטימטר מסוף הרינג.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-25-30 דקות עד שהעוגה יציבה ולא נוזלית.
  • לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, משחררים אותה בזהירות בעזרת סכין חד ועוזרים לה לרדת בחזרה לתוך הרינג בצורה מסודרת וישרה.
  • להכנת הציפוי: מערבבים יחד את חומרי הציפוי עם מטרפה עד שהמסה אחידה.
  • בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים בזהירות.
  • מקררים את העוגה בחוץ ואחר כך במקרר.
  • מומלץ לאכול את העוגה אחרי יומיים-שלושה במקרר. אין להקפיא את העוגה.

 

המתכונים באדיבות שף עומר זרניצקי מבית הספר הגבוה לקולינאריה -בישולים, מתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

 

ספיישל מתכונים לשבועות >>

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.