מתכון לגלילת וניל ופירות העונה

 
עוגה קיצית וססגונית עם שלל פירות העונה
עוגה קיצית וססגונית עם שלל פירות העונה צילום: דן פרץ
 
עודכן 07:50 06/06/2011

עוגה מהירה ומרשימה שלצורך הכנתה נדרשים רק 2 שלבים של הכנת בצק והקצפת שמנת מתוקה. ממלאים את העוגה בפירות העונה האהובים ומתענגים על הטעם

 
 
 
 
 

מצרכים:

8 ביצים

200 גרם סוכר (1 כוס)

200  גרם קמח (1 ו- 1/2 כוסות)

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כף שמן

גרירת לימון

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה. 
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרירת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן. 
  • יוצרים בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, תערובת אחידה אותה משטחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כ-5 דקות.

 

קצפת וניל ופירות:

500 מ"ל שמנת מתוקה

80 גרם סוכר

פירות העונה כגון: תותים, קיווי, אננס קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את השמנת מתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
  • מורחים את הקצפת על גבי הרולדה, מסדרים את הפירות לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
  • מכניסים את הרולדה למקפיא למשך כשעתיים.
  • מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים מעל אגוזי מלך/ אגוזי לוז / קוקוס קלוי.

 

המתכון באדיבות מיקי שמו, רשת קונדיטוריות 'שמו קונדיטוריה'.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה: 

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

בבקה שמרים וגבינה

עוגת גבינה ושוקולד חם

רולדת גבינה

טארט גבינה ופירות יער

עוגת מוס גבינה

מתכון לעוגת גבינה לייט

עוגת קדאיף

עוגת קרם שניט

גביניות מתוקות

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.