ארוחת שבועות • מהמנה הראשונה ועד לקינוח

 
ארוחת שבועות חגיגית ועשירה במאכלי גבינה
ארוחת שבועות חגיגית ועשירה במאכלי גבינה צילום: ספי סמדר
 
עודכן 09:51 07/06/2011

מתלבטים מה להכין לארוחת שבועות? אספנו עבורכם 6 מתכונים מנצחים למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, על טהרת מוצרי הגבינה, שיעשו לכם כיף בעיניים וטעים בחך

 
 
 
 
 

לא מזמן, נקלענו לשיחה ערה בין שתי נשים שפטפטו על בעיות שברומו של עולם "אל תשאלי" אמרה האחת, "אני מארחת אצלי בבית 12 איש בשבועות ועוד לא התחלתי לתכנן מה אני הולכת להכין, מרוב מתכונים ועוגות גבינה לא רואים את היער". החברה ביטלה את דבריה "שטויות, אני מכינה ארוחה מרשימה וחגיגית ממש בצ'יק. אין שום סיבה להלחץ".

 

כדי לסייע לכם בבחירה בין שלל הפשטידות, המאפים והעוגות ולכבוד הערב הלבן והחגיגי הזה, אספנו עבורכם מספר מנות נבחרות, החל ממנה ראשונה ועד לקינוח, שמרכיבות יחדיו שולחן חג שבועות מפואר ועשיר. 

 

קרוסטיני חציל וגבינת קשקבל

פרוסות לחם קלויות מתובלות בשמן זית

 

מצרכים: (ל-4 סועדים)

4 פרוסות לחם יבש

2 חצילים

100 גרם גבינת קשקבל

מעט שמן זית

קורט מלח פלפל

2 שיני שום קצוצות

חופן עלי רוקט

 

אופן הכנה:

  • קולים לחם במחבת עם שמן זית מלח ופלפל עד להזהבה.
  • שורפים על אש גלויה את החצילים במשך 15 דקות לערך.
  • קולפים את החצילים, מועכים אותם ומוסיפים מלח פלפל ושום קצוץ על פי הטעם.

 

להגשה:

מסדרים את הלחם הקלוי על צלחת הגשה, מעליו מניחים את עלי הרוקט והחציל, מגרדים גבינת קשקבל ומזליפים מעל מעט שמן זית.

 

המתכון באדיבות מחלבות גבינות השומרון.

 

 
פטריות בניחוח פסטו מהמם
פטריות בניחוח פסטו מהמם צילום : יח"צ
 

פטריות ביין לבן, פסטו וגבינת פטה 

מנה מהירה, קלה להכנה ועשירה בטעמים

 

מצרכים: (למנה אחת)

לקרם פסטו:

צרור בזיליקום גדול (100 גרם)

חופן צנוברים

2 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

מעט מלח ופלפל

 

לפטריות:

2 כפות שמן זית

450 גרם פטריות שמפיניון קטנות

4 בצלים ירוקים

5 שיני שום כתושות

1/4 כוס יין לבן

100 גרם גבינת פטה קשה

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הבזיליקום, הצנוברים, השום ותוך כדי טחינה מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
  • חותכים לרצועות את הבצל הירוק ולקוביות את גבינת הפטה.
  • מקפיצים בשמן זית את הבצל הירוק והשום כדקה, מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומקפיצים עוד כ-3 דקות.
  • מוסיפים למחבת את היין הלבן ומקפיצים במשך כדקה נוספת.
  • מוסיפים לפטריות שתי כפות מקרם הפסטו את גבינת הפטה ומגישים.

 

המתכון באדיבות מסעדת טאבולה.

 

 
פסטה עטופה בגבינת רוקפור
פסטה עטופה בגבינת רוקפור צילום : יח"צ
 

לינגוויני בגבינת רוקפור

פסטה עשירה בטעמים וניחוחות

 

מצרכים: (ל-4 סועדים)

500 גרם פסטה לינגוויני

250 גרם גבינת רוקפור

4 חצילים (רצוי בלאדי)

10 שיני שום קצוצים

50 גרם חמאה

עלי כוסברה טריה

חצי ליטר שמנת מתוקה

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • שורפים את החצילים מעל אש גלויה, מקלפים ומוציאים את ליבתם.
  • קוצצים את החצילים יחד עם 5 ראשי שום, מלח ופלפל ומערבבים לכדי עיסה.
  • מבשלים את הפסטה במשך כ 5-6 דקות במים רותחים.
  • ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים לתוכה את יתרת שיני השום, שמנת מתוקה מלח ופלפל ומביאים לכדי רתיחה.
  • מוסיפים למחבת את החצילים ומגרדים עליהם כחצי מכמות גבינת הרוקפור.
  • מסננים את הפסטה ומערבבים אותה יחד עם הרוטב.
  • יוצקים את הפסטה לקערות הגשה ומעל לכל מנה מגרדים גבינת רוקפור ומפזרים עלי כוסברה טריים קצוצים.

 

המתכון באדיבות השף קים נווה לקפה רינגלבלום.

 

 
3 סוגי פטריות בקיש אחד
3 סוגי פטריות בקיש אחד צילום: איתיאל ציון

קיש פטריות וגבינות

2 קישים באינגלישקייק נמוך/קיש אחד בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים לבצק: 

350 גרם קמח ( 2 ו- 1/2 כוסות)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות

70 גרם מים קרים מהמקרר (1/3 כוס)

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הקמח והמלח במעבד מזון.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד ליצירת בצק מפורר ולא אחיד.
  • מוסיפים לתערובת מים ומערבבים עד מעט לפני יצירתו של גוש בצק (בשלב בו נראים עדיין גושי חמאה קטנטנים וברורים).
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים למלבן ומניחים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעזרת מערוך ומלבישים אותו בתוך תבניות, אותם מניחים במקרר למשך כחצי שעה.

 

מצרכים למלית:

100 גרם גבינת שמנת

200 גרם פיקורינו/גאודה מגוררת

סלסילת פטריות שמפיניון

סלסילת פטריות פורטובלו

סלסילת פטריות יער

50 גרם חמאה

10 גרם מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

2 שיני שום כתושות        

 

אופן הכנה:

  • חותכים את תכולת סלסילות הפטריות לחצי.
  • מחממים סיר עם חמאה, מוסיפים לחמאה את השום ומזהיבים קלות.
  • מוסיפים לסיר את הפטריות, מקפיצים עד לקבלת גוון שחום ומתבלים.

 

מצרכים לרוטב רויאל:

750 גרם שמנת מתוקה

3 ביצים בגודל בינוני

קורט מוסקט

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים את כלל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

 

הרכבת הקיש:

  • מפזרים בתחתית הקלתית לפי הסדר הבא: גבינה מגוררת, תלוליות גבינת שמנת, פטריות מוקפצות.
  • יוצקים בעדינות את רוטב הרויאל מעל שכבת הגבינות והפטריות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הקלתית לאפייה למשך 15 דקות.
  • מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות ומוסיפים לאפות עוד 20 דקות. 

 

המתכון באדיבות מאפיית לחמים.

 

תפוחים מוקפצים בקרם שמנת, פירות ופירורים פריכים

ללא צורך בתבנית מיוחדת בהקפאה או אפיה בתנור (מלבד הפירורים). 

 
תפוחים בקרם שמנת
תפוחים בקרם שמנת צילום: שירן כרמל

מצרכים לפירורים:

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה

1 ו- 3/4 כוסות קמח

1 חלמון

 

אופן הכנה:

  • לשים את כל המצרכים לכדי בצק.
  • מפוררים את הבצק לפירורים ואופים, כפירורים, עד להשחמה.
  • מקררים ומפוררים, בעזרת האצבעות, לפירורים קטנים ודקים עוד יותר.

 

מצרכים לקרם:

½ 2 כוסות חלב

4 חלמונים

2 כפות קורנפלור

5 כפות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה או ריצ'

4 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

  • בוחשים בקערה את החלמונים, הסוכר וקורנפלור.
  • מרתיחים חלב מוסיפים אותו לתערובת החלמונים ובוחשים שנית.
  • מחזירים את הבלילה לסיר בו הורתח החלב ומוסיפים לבשל עד להסמכה.
  • מניחים לתערובת להתקרר ומקציפים במקביל את השמנת המתוקה.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה לתערובת המבושלת הקרה.

 

מצרכים לתפוחים:

4 תפוחי גרנד

50 גרם חמאה או מרגרינה

4 כפות סוכר

1 כף ליקר

קורט קינמון

 

אופן הכנה:

  • קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  • ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים לחמאה המומסת את התפוחים החתוכים.
  • מפזרים מעל סוכר וקינמון ומקפיצים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים. מצננים.

 

מצרכים לרוטב פירות יער:

1 כוסות פירות יער או דובדבנים או תות

2\1 כוס סוכר

2 כפות ליקר דובדבנים

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הפירות הקפואים היטב עם הסוכר והליקר.

 

הרכבת המנה:

שופכים בתחתית מקרם הוניל, מעל הקרם מניחים את התפוחים המוקפצים, מעליהם שוב קרם וניל לאחריו רוטב פירות יער ופירורים.

 

המתכון באדיבות אפרת ליבפרוינד מתוך הספר "אפרת מגישה" ובאדיבות Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי. 

 

 
ארץ זבת חלב, דבש ועוגות גבינה
ארץ זבת חלב, דבש ועוגות גבינה צילום : יח"צ
 

עוגת שמנת ופירורים עשירה

תבנית עגולה 26

 

מצרכים לתחתית ולפרורים:

3 וחצי כוסות קמח

2 כפות אבקת אפיה

4 ביצים

200 גרם חמאה

כוס סוכר

 

מצרכים למילוי:

כוס וחצי סוכר

300 גרם חמאה

3 ביצים

800 גרם שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר (4 קופסאות)  

 

אופן הכנת התחתית והפירורים:

  • מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פרורית.
  • מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים עד לקבלת בצק.
  • משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית ואת השליש שנותר מניחים בתבנית נוספת.
  • אופים את שתי התבניות בחום גבוה של 200 מעלות עד שהבצק משחים מוציאים ומקררים (את התבנית שבה שליש הבצק אופים מעט יותר).

 

אופן הכנת המילוי:

  • מערבבים במיקסר עם וו הגיטרה את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ללא גושי סוכר.
  • מוסיפים לתערובת את הביצים בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית עם תחתית הבצק האפוי.
  • מפוררים את 1/3 הבצק הנותר לפירורים ומפזרים על פני שכבת הגבינה.
  • מקררים את העוגה במשך 6 שעות במקרר ומגישים.

 

המתכון באדיבות סיוון צפריר, קונדיטורית מצפה הימים.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה: 

עוגת גבינה אפויה עם אפרסקים

עוגת גבינה ושוקולד חם

פלפלים במילוי גבינות

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

לזניה גבינות ותרד 

מאפינס גבינה

רולדת גבינה

מאפה פלפלים קלויים וגבינות

עוגת מוס גבינה

מתכון לעוגת גבינה לייט

גביניות מתוקות

עוגת גבינה בציפוי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.