מתכון לטירמיסו קלאסי

 
קינוח מתוק בניחוח של קפה
קינוח מתוק בניחוח של קפה צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 09:51 07/06/2011

קינוח איטלקי מפורסם עם ניחוח קפה ומרקם קרמי שדורש מינימום השקעה ומניב מקסימום טעם

 
 
 
 
 

תבנית מלבנית 20X15

 

מצרכים: (ל-4 סועדים)

1/2 קילו גבינת מסקרפונה עשירה

4 חלמונים

4 מנות אספרסו/ 4 כפיות אבקת נס קפה

250 מ''ל שמנת מתוקה

חבילת בישקוטים

4 כפות סוכר

20-30 גרם אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

  • מניחים שכבה ראשונה של בישקוטים בתבנית.
  • ממיסים 4 כפיות נס קפה בחצי כוס מים רותחים.
  • יוצקים חצי מכמות הקפה על שכבת הבישקוטים הראשונה.
  • טורפים במערבל את השמנת המתוקה עם כף סוכר עד לקבלת קצף יציב ומכניסים למקרר.
  • טורפים בקערה נפרדת, את ארבעת החלמונים עם שארית הסוכר, במשך 5-6 דקות, עד לקבלת מרקם חלק לבן ויציב. מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול.
  • מניחים מחצית מכמות התערובת על שכבת הבשקוטים והקפה הראשונה, מכסים את שכבת הקרם בשכבה נוספת של בישקוטים, עליהם יוצקים את יתרת הקפה ולסיום מכסים שוב בשכבה של תערובת הגבינה.
  • מכניסים את הטירמיסו למקרר למשך כשעה לערך.
  • חותכים את הטירמיסו למנות אישיות ומפזרים בעדינות אבקת הקקאו מעל כל חתיכה.

 

המתכון באדיבות השף קים נווה לקפה רינגלבלום.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? נסו את אלה:

עוגת גבינה ואפרסקים

גלילת וניל ופירות העונה

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

בבקה שמרים וגבינה

עוגת גבינה ושוקולד חם

רולדת גבינה

טארט גבינה ופירות יער

עוגת מוס גבינה

מתכון לעוגת גבינה לייט

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.