הזוכים הגדולים בתחרות המתכונים של טבעוף

 
המתכון המנצח: צ'יקן נאגטס משודרג
המתכון המנצח: צ'יקן נאגטס משודרג צילום: ג'ואנה מוניצ'ור
 
עודכן 17:44 05/06/2011
אוכל נענע 10

אחרי שהכנתם, שלחתם והצבעתם, אנחנו שמחים להכריז על הזוכות הגדולות בתחרות המתכונים של טבעוף. הפרס לזוכים: במקום השני - 500 ₪ לרכישת מוצרי טבעוף, ולמקום הראשון - 1000 ₪ לרכישת מוצרי טבעוף. כבוד!

 
 
 
 
 

מקום ראשון: מתכון לצ'יקן נאגטס משודרגים/ ג'ואנה מוניצ'ור
(1-2 מנות)

 

מצרכים:
1  כוס קמח
1-2  ביצים
נתח חזה עוף טבעי
שקית של חטיף הצ'יפס האהוב עליכם
שמן צמחי לטיגון
 

ציוד:

שקיות חד פעמיות וגומיה, או שקית אטומה.
מערוך
 
אופן ההכנה:

  • שוטפים את חזה העוף וחותכים לקוביות.
  • שמים את הצ'יפס בשקית חד פעמית וקושרים את השקית עם גומיה ובעזרת המערוך מועכים את הצ'יפס בעדינות. שקית אטומה ממומלצת כאן.
  • בקערה אחת שמים את כוס הקמח, בקערה שנייה שמים את הביצים וטרופים אותן, ובקערה שלישית שמים את פירורי חטיף הצ'יפס.
  • בינתיים, שמים כ-2 כוסות שמן במחבת עמוקה, ומדליקים את האש.
  • טובלים את קוביות חזה העוף תחילה בקמח, לאחר מכן בבלילת הביצים הטרופות ולבסוף בפירורי הצ'יפס.
  • מטגנים את הקוביות המצופות עד להזהבה.
  • אוכלים עם קטשופ, צ'ילי חריף מתוק וכל מה שעולה על דעתכם.
  • טיפ: אפשר בתור מטבל לערבב מיונז וצ'ילי חריף מתוק.

 

 
במקום השני אחרי תחרות צמודה, קדירת עוף ובטטות
במקום השני אחרי תחרות צמודה, קדירת עוף ובטטות צילום : קרן אנטוורג
 

מקום שני: מתכון לקדירת עוף עם פטריות ובטטות/ קרן אנטוורג

(4 מנות)

 

מצרכים:
4 יחידות כרעי עוף טבעי

2-1 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות

4-6 שיני שום, פרוסות

5 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

בטטה, חתוכה לקוביות

מעט עלי רוזמרין

כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן צמחי

 

אופן ההכנה:

  • מסירים את העור מחלקי העוף השונים, שמים בסיר עם מים רותחים ונותנים לעוף לרתוח כ-3 דקות, כך מסירים ממנו את כל עודפי השומן.
  • בסיר סוטאז'- מטגנים בצל ושום עם מעט שמן צמחי עד שהירקות מתחילים להזהיב, מוציאים את העוף מהמים ומטגנים אותו כ- 5 דקות עד להשחמה.
  • מוסיפים לסיר בטטה חתוכה לקוביות, את פטריות שמפיניון החתוכות ו-2 עלי רוזמרין.
  • מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מוסיפים מים רותחים עד שמכסה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות, מעבירים את הסיר לתנור לעוד כ- 40 דקות.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

גלו על תכונות החלב כמשקה מרפא

סלטים מיוחדים לחג הביכורים

פרגית בפפריקה מעושנת

מקלות זיתים וגבינת גאודה של אורי שפט

בצק עלים ביתי בחצי שעה עבודה

נאים וטעים - מתכוני דגים בלי בישול

חנקן נוזלי - המדריך למתחילים

מוקפץ בריא של חיטה מלאה עם חזה עוף טבעי ותרד

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.