מתכון לקלצונה גבינה

 
כיסוני בצק שמרים במילוי גבינות
כיסוני בצק שמרים במילוי גבינות צילום: עדי ליבמן
 
עודכן 09:46 08/06/2011

הוא אמנם דומה לבורקס אבל עושה שימוש בבצק שמרים ממולא בגבינות. מצויין לצד סלט ירקות או סתם כשמתחשק לנשנש משהו טעים במיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק (4 מנות):

1/2 קילו קמח

30 גרם שמרים יבשים (גרגירים)

1 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

כוס וחצי מים פושרים

 

למילוי:

100 גרם גבינה בולגרית מלוחה

100 גרם גבינת עיזים

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

100 גרם מוצרלה מעושנת מגורדת

סלסלת פטריות שמפיניון טריות

4 חלמונים

עשבי תיבול לפי הטעם: זעתר טרי, טימין, אבקת צ'ילי

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים להכנת הבצק תוך כדי הוספה הדרגתית של המים הפושרים עד לקבלת בצק אלסטי.
  • מניחים את הבצק כשעה מכוסה במגבת, עד כדי הכפלת נפחו.
  • טופחים קלות על הבצק עד ''הפלתו'', לשים אותו מחדש ומניחים שוב לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
  • חותכים את הבצק ל-4 חתיכות, קורצים ממנו כדורים, מניחים בצד לכ-10 דקות ומכסים במגבת.
  • קוצצים את הפטריות, מתבלים ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית איכותי.
  • מערבבים בקערה יחד את הפטריות עם כל הגבינות לכדי עיסה.
  • מרדדים את כדורי הבצק, לעיגולים בקוטר של כ-15 ס''מ כל אחד.
  • מניחים בכל אחד מן העיגולים כרבע מכמות עיסת הגבינות, יוצרים גומחה במרכז העיסה ולתוכה יוצקים את החלמון.
  • מקפלים את הבצק, מהדקים בקצוות, מושכים את הבצק הממולא בשמן זית ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך כ-10 דקות.

 

המתכון באדיבות שף קים נווה לקפה רינגלבלום.

 

מחפשים עוד מתכוני שבועות מעולים? נסו את אלה:

עוגת גבינה ואפרסקים

פלפלים במילוי גבינות

בבקה שמרים וגבינה

מאכלי גבינות מכל העדות

עוגת גבינה ושוקולד חם

בלינצ'ס גבינה מתוקה

מאפינס גבינות

שבלולי גבינה בקלי קלות

מתכון לפשטידת טונה וגבינות

מתכון לעוגת גבינה לייט

מאפה פלפלים קלויים וגבינות

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.