מתכון לקיש ברוקולי וגבינות

 
נהדר לאירוח או כארוחת ערב מפנקת לצד סלט ירקות
נהדר לאירוח או כארוחת ערב מפנקת לצד סלט ירקות צילום: יח"צ
 
עודכן 12:35 06/06/2011

תחתית עדינה של בצק חמאה פריך, מילוי שמשלב גבינת 9% עם שמנת ופרחי ברוקולי שמוסיפים טעם נהדר ומראה מפתה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1 כוס קמח

50 גרם חמאה

1 ביצה

קורט מלח

 

אופן הכנת הבצק:

  • מרככים את החמאה בקערה (עם מזלג) ומוסיפים לה את הקמח והמלח עד לקבלת מרקם פירורי (שטרויזל).
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  • מניחים את הבצק במקרר למשך שעה ולאחר מכן מרדדים אותו ומניחים בתוך תבנית פאי בקוטר 20. מוודאים שהבצק מגיע לכל הדפנות.

 

מצרכים לרויאל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 גביע שמנת חמוצה

2 ביצים

5 כפות גבינה 9% או 5%

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

 

אופן הכנת הרויאל:

  • מערבבים הכל יחדיו עד לקבלת מרקם חלק.

 

מצרכים למלית:

200 גרם ברוקולי קפוא (מופשר)

50 גרם גבינת צ'דר

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

20 גרם חמאה

 

אופן הכנת המלית והרכבת המנה:

  • מקפיצים את הברוקולי והחמאה במחבת שחוממה מראש. לאחר שהברוקולי מתרככך מעט, מוסיפים את התבלינים ולאחר כשתי דקות נוספות, מוסיפים את הגבינה.
  • מורידים מהאש את המחבת וממתינים עד לקירור של הברוקולי. מניחים את המלית בתוך הבצק המרודד.
  • מוסיפים מעל את הרויאל ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור אורן בקר מרשת הבליקר בייקרי, מתוך אתר Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

מתכון לקיש פלפלים קלויים

בצק עלים אחד - 3 מתכונים מעולים

בלילה אחת - 4 סוגי בלינצ'ס

מתכון מצולם לעוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

קרקרים עם תוספות

שבלולי גבינה מלוחים

 

ספיישל מתכונים לשבועות >>

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.