מתכון לסלט כרוב עם נודלס

 
שילוב נהדר של מרקמים וטעמים מיוחדים
שילוב נהדר של מרקמים וטעמים מיוחדים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:42 09/06/2011

אחרי העומס של שבועות ותחושת הכובד שהגיעה ביחד עם העוגות והקישים, הגיע הזמן למשהו קליל ומרענן - חיהל'ה מכינה סלט הפתעה שמשלב רצועות כרוב עם נודלס. למה הפתעה? תציצו למטה

 
 
 
 
 

מיד אחרי ארוחת החג חשבתי עליכם, בטח סיימתם את החגיגה הלבנה - חגיגת הגבינות, ואני בטוחה שהיה בכל בית חג שבועות שמח וטעים. ומה נותר כעת? להרגיע מעט באוכל.

 

מיד עלה בראשי ללכת על כיוון של סלט, אך עם זאת רציתי משהו שיהיה גם משביע.

 

אתם בוודאי מכירים סלט כרוב עם נודלס מבושלים. כן, מדובר בסלט טעים, אך הסלט הזה יפתיע אתכם מאוד. ולמה? הוא אמנם מכיל נודלס אינסטנט אך לא מבושלים, דבר הגורם לסלט להיות קראנצ'י בעת אכילתו ולכן יש לאכול אותו מיד לאחר ההכנה.

 

כאשר אוכלים מהסלט, הטועמים אינם מנחשים מהיכן מגיעה הפריכות המתפצפצת דבר הגורם להפתעה טעימה ומיוחדת.

 

מצרכים:

1 כרוב בינוני

2 חבילות אטריות נודלס אינסטנט דקות

8 גבעולי בצל ירוק טרי

5 כפות שומשום

חבילת (100 גרם) שקדים מולבנים קלויים

חבילת (100 גרם) שבבי בוטנים

3 כפות שומשום מלא

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/2 כפית מלח

3 כפות סוכר חום בהיר

1/2 כפית פלפל

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
  • חותכים את הבצל הירוק לטבעות ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים פנימה את האטריות ומפוררים אותן מעט.
  • יוצקים את מרכיבי הרוטב על הסלט, מערבבים ומפזרים את השומשום, השקדים והבוטנים.
  • טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.
  • טיפ: ניתן להכין את הסלט מראש ללא האטריות, השקדים והבוטנים ובעת ההגשה להוסיפם.
 
חותכים, מערבבים ומתענגים על סלט משגע
חותכים, מערבבים ומתענגים על סלט משגע צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.