מתכון לנתחי לברק צלויים עם צ'ילי

 
דג לברק עם צ׳ילי
דג לברק עם צ׳ילי צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 22:09 11/06/2011

נתחי דג לברק אפויים בתנור ומוגשים עם סלסת נקטרינות שמשלבת מתיקות עם חריפות של צ'ילי וכוסברה

 
 
 
 
 

מצרכים לסלסה:

2 נקטרינות בשלות

1 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 כף כוסברה קצוצה

1 שן שום כתושה

1 כפית סילאן

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח-ים אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס

 

מצרכים ללברק:

12 פילטים של לברק בריכה טרי

1/4 כפית מלח-ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

 

אופן הכנת הסלסה:

  • מערבבים בקערה בינונית את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן.
  • מוסיפים את הכוסברה, השום והצ'ילי ומערבבים היטב.
  • חותכים את הנקטרינות לקוביות קטנות.
  • מוסיפים את הנקטרינות ומערבבים.
  • מתבלים עם מלח ופלפל.

 

אופן הכנת הלברק:

  • מניחים את הפילטים של הדג כשהעור כלפי מטה.
  • מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל ומורחים את הצד הפונה למעלה בשמן.
  • מניחים את הדגים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ-8 דקות עד שמוכן לגמרי.
  • מוציאים מהתנור ומגישים עם רוטב הסלסה.

 

מחפשים עוד מתכונים לדגים? נסו את אלה:

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

פילה סלמון עם סלסת עגבניות

סרדינים עם עגבניות צלויות

דג מרוקאי עם קוסקוס

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.