מתכון לכרעיים בתנור עם תפוחי אדמה

 
עודכן 07:39 09/06/2011
רהב הררי

השף רהב הררי מכין כרעי עוף צלויים עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובזיליקום ומוגשים עם תפוחי אדמה מדורה. מתכון מצולם

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: עידן צור

המלח סופח את הלחות ונותן ריח של מדורה
המלח סופח את הלחות ונותן ריח של מדורה צילום: רחלי קרוט

מצרכים ל-6-8 מנות

 

לכרעיים בתנור:

6-8 כרעיים עוף טבעי עם העור (מומלץ להוריד את הסחוס בסוף השוק)

2 כוסות עגבניות שרי/תמר

כוס עגבניות שרי צהובות/ירוקות (אם אין, אז כמות זהה של עגבניות תמר/אשכולות חתוכות לרבעים)

2 ראשי שום מופרדים לשיניים (לא קלופות)

2 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לרבעים

חופן נדיב של עלי בזיליקום, מופרדים

4 גבעולי טימין

4 עלי מרווה

3 כפות לימון כבוש חתוך גס ללא גרעינים

15 זיתי קלמטה מגולענים

פלפל ירוק/אדום חריף פרוס לטבעות

מלח גס ופלפל שחור גרוס

כוס יין לבן

 

לתפוחי אדמה מדורה:

חבילת מלח גס רגיל

8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים שטופים ולא קלופים

 

אופן ההכנה:

  • מניחים על תבנית 1 ק"ג מלח גס ומשטחים. מניחים מעל את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות, לכ-40 דקות או עד שהם רכים ומעט שחומים. הופכים ואופים לעוד כ-25 דקות נוספות, מוציאים ומצננים מעט (מומלץ להגיש חם אך לא רותח).
  • במקביל, ממליחים ומפלפלים את הכרעיים ומסדרים בתבנית ברזל כבדה או בסיר נירוסטה רחב ושטוח, מערבבים את כל שאר המרכיבים, מלבד עלי הבזיליקום ומפזרים בין הכרעיים. מעסים את הכל (מומלץ לדחוף מעט את המרכיבים בין הכרעיים).
  • אופים בתנור שבו נמצאים התפודים כ-45 דקות. לאחר מכן מוציאים את הכרעיים, מועכים פנימה את הירקות ומוסיפים את עלי הבזיליקום (מחדירים אותם מתחת לכרעיים).
  • מחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות. אם אחרי שעה ורבע העופות עדיין לא קיבלו צבע יפה ושחום, יש להעביר את התנור לגריל עליון ולצלות כך למשך רבע שעה.
  • להגשה, מניחים תפוח אדמה בצלחת הגשה אישית, בוצעים אותו באמצע ובוזקים מעט שמן זית ומלח גס, מניחים מעל בעדינות את אחד הנתחים ומעל הכל מעט רוטב ועגבניות.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

גלו על תכונות החלב כמשקה מרפא

סלטים מיוחדים לחג הביכורים

פרגית בפפריקה מעושנת

מקלות זיתים וגבינת גאודה של אורי שפט

בצק עלים ביתי בחצי שעה עבודה

נאים וטעים - מתכוני דגים בלי בישול

חנקן נוזלי - המדריך למתחילים

 
עוד כתבות במדור עוף TV
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.