מתכון לפאי משמשים ללא סוכר

 
פאי משמשים ללא סוכר
פאי משמשים ללא סוכר צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 22:10 11/06/2011

אהרוני מכין קינוח נהדר ללא סוכר - פאי מקמח כוסמין במילוי משמשים בזיגוג ריבה ובציפוי עדין של פיסטוקים קצוצים

 
 
 
 
 

10 מנות

 

מצרכים למלית:

4 משמשים בינוניים, מגולענים וחתוכים לפרוסות

2 כפות ריבת מישמש לייט ללא תוספת סוכר

2 כפות פיסטוק קצוץ גס

 

מצרכים לבצק:

1 כוס קמח כוסמין מלא

קורט מלח

קורט סודה לשתיה

1/3 כוס פיסטוק

1 כף פרג

4 כפות שמן קנולה לא מזוכך + מעט שמן לשימון התבניות

4 כפות מים

1/2 כפית תמצית וניל טבעית

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הפיסטוק דק (אך לא לאבקה) במעבד מזון.
  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, הפיסטוק והפרג. מוסיפים את השמן ומערבבים ליצירת מרקם של חול.
  • מוסיפים את המים ותמצית הווניל ולשים ליצירת בצק.
  • נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר.
  • משמנים את התבניות במעט שמן קנולה.
  • מחלקים את הבצק ל 12 כדורים, משטחים כל כדור בתבנית פאי, כך שתיווצר שכבת בצק דקה והומוגנית.
  • ממלאים כל תבנית בפרוסות משמש, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה קלה של הבצק.
  • מורחים בריבה, מקררים, מפזרים את הפיסטוק הקצוץ ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.