מתכון לקלופס ביתי

 
נהדר להגיש בארוחת חג או כפינוק למשפחה
נהדר להגיש בארוחת חג או כפינוק למשפחה צילום: פיליפ מטראי
 
עודכן 10:54 09/06/2011

היקים קוראים לו קלופס, חלקכם מכירים אותו בשם הפשוט יותר - קציץ בשר ומעבר לעובדה שמדובר באחת המנות היותר טעימות, הקלופס גם טומן בתוכו הפתעה - ביצה קשה שמתגלה עם חיתוך הבשר

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם בשר רזה (עוף או בקר) טחון לקציצות

2 פרוסות לחם לבן, שרויות במים וסחוטות

1 ביצה

1 בצל קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

כפית אבקת שום

פפריקה לפי הטעם

 

לעיטור:

1 ביצה קשה קלופה

30 גרם פירורי לחם

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • שמים במעבד מזון מצויד בלהב הפלדה את הלחם הסחוט, הביצה, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים, ומעבדים לעיסה חלקה.
  • מוסיפים את הבשר ומעבדים שוב לתערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לקרש חיתוך ומעצבים לצורת כיכר. צרים גומה בבשר, מניחים בה את הביצה הקשה ומכסים בשכבת בשר.
  • מגלגלים את הכיכר בפירורי הלחם ומניחים בתבנית אפייה (אינגליש קייק) עם מעט מים.
  • אופים כשעה וחצי ומדי פעם יוצקים על הקציצה מהנוזלים שהצטברו בתבנית או מעט מים חמים. מגישים חם או קר.

 

המתכון באדיבות שומרי משקל מתוך ספר אוכלים טוב

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

כרעיים בתנור עם תפוחי אדמה

ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

מדריך להכנת קבב עוף מושלם

כבדי עוף עם פירה בטטות

כרעי עוף עם ריבת בצל ואורז

פאייה עוף עם אורז

כרעי עוף בציפוי פריך

שניצל ללא פירורי לחם

כדורי עוף עם תירס ואפונה

המדריך להכנת העוף המושלם

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.