מתכון לסלט עוף ופאפאיה

 
פריך ומרענן - סלט פאפאיה ועוף
פריך ומרענן - סלט פאפאיה ועוף צילום: דניה ויינר
 
עודכן 11:47 09/06/2011
שף מאיר אדוני

שף מאיר אדוני מכין סלט עוף בריא שנצלה באיטיות בשקית קוקי, ביחד עם פאפאיה ירוקה, עגבניות שרי וג'ינג'ר

 
 
 
 
 

מצרכים ל-3-4 מנות:

 

לעוף הצלוי:

3-4 יחידות כרעיים עוף טבעי

ענף למון גראס, קצוץ גס

3 כפות שמן קנולה

2 כפות דבש

2 שיני שום מעוכות

3 כפות מיץ לימון טרי

1/2 צרור כוסברה

מלח ופלפל לפי הטעם

שקית קוקי

 

לסלט:

פפאיה ירוקה

חבילת נבטים

בצל בגודל בינוני, פרוס דק

1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ לרוחבו

8 עגבניות שרי, חצויות

100 גרם שעועית ירוקה

1/4 כוס בוטנים קלויים

כף גינגר טרי, חתוך לרצועות דקות

כף רוטב צילי אדום

2 כפות רוטב דגים (כשר)

3 כפות שמן קנולה

כוס עלי כוסברה, בזיליקום ונענע (מחולק באופן שווה)

4 כפות מיץ ליים או לימון טרי

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים לעוף הצלוי (מלבד העוף) בקערה.
  • מכסינים את העוף למשרה, מערבבים מע, מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך הלילה במקרר.
  • למחרת צולים את העוף ב 170 מעלות לשעתיים בשקית קוקי. מצננים מעט לטמפרטורת החדר ומפרקים את הבשר מהעצם.
  • חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים 30 שניות, מסננים ומצננים במי קרח וחותכים לאורך 2 ס"מ.
  • מערבבים את חומרי הסלט בקערה תוך כדי כתישה חזקה של המרכיבים (רצוי בעלי ומכתש) קרוב לזמן ההגשה מוסיפים את חתיכות העוף ומגישים.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

כרעי עוף בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון מצולם

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

גלו על תכונות החלב כמשקה מרפא

סלטים מיוחדים לחג הביכורים

פרגית בפפריקה מעושנת

מקלות זיתים וגבינת גאודה של אורי שפט

בצק עלים ביתי בחצי שעה עבודה

נאים וטעים - מתכוני דגים בלי בישול

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.