מתכון לספגטי עם בשר בנוסח בולונז

 
מנה קלילה מהירה שגם הילדים ילקקו את האצבעות
מנה קלילה מהירה שגם הילדים ילקקו את האצבעות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:10 12/06/2011

אם לא בא לכם לעמוד שעות במטבח כדי להכין ארוחת צהריים, זה בדיוק המתכון בשבילכם. מנת ספגטי עטופה ברוטב בשר עשיר בירקות ובטעמים. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

בוודאי שמעתם על רוטב בולונז לפסטה, זהו הרוטב שמקורו באיטליה מהעיר בולוניה ובאיטלקית הוא נקרא ראגו בולונייזה (Ragu bolognese). המתכון לרוטב כולל רוטב עגבניות, בשר וגבינת פרמזן מגוררת והוא מתבשל במשך שעות ארוכות על האש ומוגש ביחד עם פסטה הנעטפת היטב ברוטב המעולה הזה. 

 

אם נחזור שנים אחורה למתכון הבולונז המקורי נגלה כי בחלק מהמתכונים לא נעשה שימוש כלל בעגבניות לצורך הכנת הרוטב ולעיתים נעשה שימוש בכמות קטנה בלבד של עגבניות (כפות בודדות של רסק עגבניות). בארץ המתכון ידוע כספגטי עם רוטב בולונז וכמו מתכונים רבים אחרים שהגיעו ארצה מחו"ל, מנת הבולונז התאימה את עצמה לחך הישראלי. כיניתי את המתכון בנוסח בולונז משום שאני משתמשת במספר מרכיבים מהמתכון המקורי, מוסיפה מרכיבים נוספים, מקצרת בזמן הבישול ותוך פחות משעה מתקבל תבשיל טעים, מזין המתאים בהחלט לימי הקיץ.

 
מנה מהירה ופשוטה להכנה
מנה מהירה ופשוטה להכנה צילום: חיה אילונה דר

המצרכים:

חבילת פסטה ספגטי (500 גרם)

1/3 כוס שמן

בצל גדול

2 שיני שום

3 גבעולי סלרי

2 גזרים

כרישה חתוכה (החלק הלבן)

1 חציל קלוי בתנור

500 גרם בשר עגל טחון

720 גרם עגבניות אורגניות מרוסקות

קורט מלח גס

קורט סוכר חום בהיר (קנים/דמררה)

1 כוס יין אדום יבש

10 עלי ריחן

קורט אורגנו מיובש

גבעול עלי מרווה

1/4 כוס פטרוזיליה

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומשהים בצד.
  • קוצצים את השום, הבצל, הפטרוזיליה, עלי הריחן וגבעולי הסלרי ומקלפים ומגררים את הגזר.
  • קולים את החציל בתנור, מקלפים וחותכים לקוביות שוות.
  • יוצקים לסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום ולאחר הזהבה מוסיפים את יתר הירקות ומערבבים כ-5 דקות.

 

 
רוטב עשיר בירקות ובעשבי תיבול
רוטב עשיר בירקות ובעשבי תיבול צילום : חיה אילונה דר
 
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד אשר הבשר משנה את צבעו.
 
מבשלים עד שהבשר הטחון משנה את צבעו
מבשלים עד שהבשר הטחון משנה את צבעו צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, היין ,מלח ופלפל ומרתיחים.
  • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך עוד כחצי שעה. טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים על פי הצורך.
 
רוטב מנצח למנת הפסטה שלכם
רוטב מנצח למנת הפסטה שלכם צילום : חיה אילונה דר
 

להגשה:

מניחים את הספגטי החם, מעליו יוצקים מרוטב הבולונז, מפזרים מעט מהירק ומגישים.

  

לעוד מתכונים של חיהל'ה כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

כבדי עוף על מצע בטטה

בלינצ'ס עם 4 סוגי מילויים

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

פלפלים במילוי גבינות

שבלולי קינמון

לזניה גבינות ותרד 

רוטב פסטו שמנת

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.