מתכון לכנפי עוף בצ'ילי

 
מנת פאב קלאסית בהכנה קלה. כנפיים בצ'ילי
מנת פאב קלאסית בהכנה קלה. כנפיים בצ'ילי צילום: איתי אלדר
 
עודכן 06:40 13/06/2011
עֹז תלם

כל מה שצריך לדעת על מנת הפאבים הפופולרית ואיך אפשר להגיע לתוצאות פריכות ועסיסיות בבית בלי להשתמש בסיר טיגון

 
 
 
 
 

כנפיים בצ'ילי היא אחת המנות הפופולאריות להגשה בפאבים ובארים. היא קלה להכנה, טעימה, ובעלי הפאב עושה עליה רווח יפה מאוד: היא מנצלת את אחד החלקים הזולים ביותר של העוף ולא דורשת טיפול מיוחד.

 

מאחורי כל מנת כנפייים מוצלחת, שיוצאת ללקוח במהירות, עומד עיקרון פשוט של בישול כפול: הכנפיים מבושלות בחום נמוך למשך זמן ארוך יחסית, כדי לבשל את הבשר ולהמיס חלק מהשומן, והבישול השני, בחום גבוה, נותן פריכות וצבע למנה. לאחר הבישול השני, מערבבים את הכנפיים עם רוטב שמכינים בשתי שניות ומוציאים ללקוח הרעב.

 

ברוב הפאבים הבישול הכפול ייעשה בכלי אחד: סיר הטיגון העמוק. טיגון ראשון ב-160 מעלות, והשני, שקורה לאחר שההזמנה מועברת למטבח, ב-190 מעלות. אבל לא צריך סיר טיגון עמוק כדי להגיע לתוצאות טעימות לא פחות ובריאות הרבה יותר. הטריק הוא לנצל את התנור כמקור לחום גבוה ואת כוח המים במקור לבישול בחום נמוך.

 

במתכון הבא בחרנו לבשל את הכנפיים בישול ראשוני דווקא באידוי, שיטת בישול עדינה יחסית, ששומרת על הטעם. מומלץ להשמש בכלי האידוי ממתכת, שנפתח כמו פרח. אם יש לכם סיר אידוי מבמבוק, מומלץ להניח את הכנפיים על עלים מסוג כלשהו (חסה או כרוב) כדי שהשומן מהעוף לא 'ידבק' לעץ. וגם אם אין סיר אידוי מיוחד, לא צריך לפחד: לוקחים קערת זכוכית, שמים בתחתית של סיר רחב. שופכים מעט מים חצים, שיגיעו לחצי גובה הקערה. מעל הקערה שמים צלחת שמתאימה בגודל, סוגרים את המכסה על הסיר והרי לכם סיר אידוי למופת.

 
מערבבים את הכנפיים עם הרוטב
מערבבים את הכנפיים עם הרוטב צילום: איתי אלדר

מתכון לכנפיים פריכות ברוטב צ'ילי

(4-5 מנות כמנת פתיחה)

 

מצרכים:

ק"ג כנפיים של עוף טבעי, מופרדות למפרקים

3 כפות רוטב צ'ילי חריף וכפית סוכר או 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות שמן זית

לתיבול (ניתן להתאים ולשנות לתבלינים אחרים שאוהבים):

קורט טימין מיובש

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  • מסדרים את הכנפיים בשכבה אחידה בסיר אידוי. מוסיפים בערך 2 כוסות מים (שיגיעו מתחת לכלי האידוי) ומביאים לבעבוע.
  • מכסים את הסיר במכסה שנצמד היטב ומבשלים מעל להבה בינונית כ-45 דקות, עד שהכנפיים נראות מבושלות לחלוטין.
  • בשלב זה ניתן להוציא את הכנפיים, לתת להן להתקרר ולשמור במקרר עד כיומיים לפני בישול סופי והגשה.
  • מעבירים את הכנפיים לתבנית מכוסה ברדיד אלמיניום. מפזרים מעליהן את הפפריקה, הטימין, ומלח ופלפל ופי הטעם, מערבבים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (או 190 מעלות במצב טורבו)
  • צולים בתנור 12-20 דקות, עד שהכנפיים קיבלו צבע שחום נאה.
  • בזמן שהכנפיים בתנור, מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את שמן הזית עם רוטב הצ'ילי עד לקבלת תערובת אחידה. לאלו אשר אינם מקפידים על כשרות ניתן להחליף את שמן הזית בחמאה מומסת.
  • מוציאים את הכנפיים ומערבבים בזהירות עם תערובת הצ'ילי. מגישים מיד.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

 
הבעיה במנה הזו היא שהיא נגמרת מהר מדי
הבעיה במנה הזו היא שהיא נגמרת מהר מדי צילום : איתי אלדר
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.