מתכון לטארט קרם שקדים ואגסים

הדפס
 
לא תוכלו לסרב לטארט שכזה
לא תוכלו לסרב לטארט שכזה צילום: דן פרץ
 
עודכן 08:55 17/06/2011

קיץ מתוק - טארט שקדים חגיגי, אלגנטי וטעים, המשלב נגיעות מתוקות של פרי האגס

 

תבנית עגולה בקוטר 24 או 5 תבניות טארט אישיות

 

מצרכים לבצק:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

150 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

80 גרם סוכר

5 כפות סוכר דמררה

40 גרם שקדים טחונים

3 חלמונים (ביצה מס' 3)

כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר,במהירות נמוכה, את הקמח, הקורנפלור, שני סוגי הסוכר, אבקת השקדים, החלמונים ותמצית הוניל. מוסיפים את קוביות החמאה עד שהן נבלעות בתערובת ומעבדים לכדור בצק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר של כשעה לפחות.
  • מרדדים את הבצק, מרפדים איתו את תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה של בצק הטארט.

 

לקרם:

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 ביצה

3 כפות אמרטו

5 כפות קורנפלור

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במעבד מזון את הסוכר, השקדים והחמאה לתערובת פירורית.
  • מוסיפים לתערובת את החלמון, הביצה ואת ליקר האמרטו ומערבבים יחד לתערובת קרמית.
  • מוסיפים לתערובת את הקורנפלור ומערבבים שוב עד לקבלת קרם חלק.
  • מורחים את הקרם על בצק הטארט שצונן לטמפרטורת החדר.

  • אופים את הטארט כרבע שעה, בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, עד להתייצבות הקרם.

 

למלית האגסים:

4 אגסים קלופים

200 גרם סוכר

כוס מים

כף תמצית וניל

רבע כוס יין לבן

מקל קינמון

כוכב אניס (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • חותכים את האגסים למניפה על ידי יצירת חתכים שווים מבסיס האגס ולא עד הקצה כך שמתקבלות פרוסות אולם האגס נותר בשלמותו עם העוקץ.
  • מביאים לרתיחה את כל מרכיבי מלית האגסים, מוסיפים את האגסים החתוכים ומבשלים במשך כ- 5 דקות. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

לזיגוג:

2 כפות ריבת משמש מדוללות ב- 2 כפות מים

1 שקית פרוסות שקדים קלויים

 

הרכבת המנה:

מסדרים את האגסים על הטארט, מזגגים בריבת המשמש המדוללת ומפזרים בשולי הפאי את פרוסות השקדים הקלויים. מגישים בצלחת הגשה עם קצפת או גלידת וניל משובחת.

 

המתכון באדיבות השפית בל קפצן לסוגת.

  

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

טארט טופי ואגוזים

קאפקייקס מסקרפונה ושוקולד

בבקה שמרים וגבינה

בראוניז שוקולד

מוס שוקולד וקפה

עוגת גבינה ושוקולד חם

טארט טאטן בננות

גביניות מתוקות

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.