מתכון לכבדי עוף עם וודקה ודובדבנים

 
שילוב של עושר, מתיקות, וחמיצות מהפרי - כבד עוף עם דובדבנים
שילוב של עושר, מתיקות, וחמיצות מהפרי - כבד עוף עם דובדבנים צילום: איתי אלדר
 
עודכן 10:14 13/06/2011
עֹז תלם

כבדי עוף עסיסיים מוקפצים במחבת לוהטת עם וודקה ודובדבנים טריים. מומלץ להגיש על פירה שסופג את הטעמים. וגם: אילו פירות ואלכוהול משתלבים טוב עם טעם הכבד העשיר

 
 
 
 
 

השילוב של כבדי עוף+פירות+אלכוהול נמצא כמעט בכל תפריט מסעדה בארץ בצורה זו או אחרת. החמצמצות והמתקתקות של הפרי ביחד עם העושר מהאלכוהול הם פשוט שילוב מנצח, שאפשר להכין בקלות ובמהירות.

 

הפרי יכול להיות כמעט כל פרי עונתי: ענבים, דובדבנים, תאנים, פירות יער ושזיפים, נקטרינות וגם אפרסקים בימי הקיץ, ובחורף תותים הם השחקן העיקרי. ניתן גם לשלב פירות יבשים, כגון תמרים, דבלים, ושזיפים מיובשים. חשוב שהפירות יהיו חתוכים לגודל אחיד וקטן כך שיתבשלו במהירות. אחד הטריקים המקצועיים שבקלות אפשר ליישם בבית הוא גם שימוש בריבות, שמכילות גם הרבה מתיקות וגם את הנוכחות של הפרי. כף ריבה יכולה לשדרג מאוד את המנה.

  

במחלקת המשקאות האלכוהוליים, יין אדום הוא שחקן קלאסי, והכלל הוא שאם הוא מספיק טוב כדי לשתות אותו, אפשר גם להוסיף אותו לאוכל. יינות מחוזקים (יין שהוסיפו לו אלכוהול חזק, כגון ברנדי, כדי שיחזיק יותר זמן בלי להתקלקל) כמו פורט, שרי ומרסלה מצטרפים גם הם למסיבה. ניתן גם לשלב אלכוהוליים חזקים, כמו וודקה, ברנדי, ואפילו עראק ואוהבי ניחוח האניס. לא משנה באיזה אלכוהול בוחרים, לאחר ההוספה צריך לתת לו להצטמצם, כדי שיעטוף את הכבדים ולא ינזול מסביב.

 

 
את האלכוהול מוסיפים בזהירות
את האלכוהול מוסיפים בזהירות צילום : איתי אלדר
 

כבדי עוף בדובדבנים וודקה

(2 מנות)

  

מצרכים:

400 גרם כבדי עוף טבעי, מנוקים משומן וורידים מיותרים

בצל בגודל בינוני, פרוס דק

כוסית צ'ייסר וחצי וודקה איכותית

20 דובדבנים טריים, מגולענים

מעט עלי טימין טריים

מלח ופלפל ופי הטעם

מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. מוסיפים מעט שמן צמחי ואת הבצל, מקפיצים כדקה, ואז מוסיפים את הכבדים.
  • לא מזיזים את המחבת כחצי דקה (כדי שהכבדים יקבלו צבע), מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות נוספות.
  • מוסיפים את הדובדבנים, ואחרי חצי דקה מוסיפים בזהירות את הוודקה. נותנים לוודקה לבעור ולאחר שהלהבה נחלשת טועמים ומתקנים תיבול. בשלב זה ניתן גם להוסיף חתיכה קטנה של חמאה לעידון הרוטב, לאלו אשר אינם מקפידים על כשרות.
  • הכבדים צריכים להיות מבושלים לרמה שהם רכים ועם צבע ורדרד מבפנים.
  • מגישים את הכבדים על פירה תפוחי אדמה.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

כל האמת על מונוסודיום גלוטומט

סלט עוף ופאפאיה של מאיר אדוני

כרעי עוף בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון מצולם

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

גלו על תכונות החלב כמשקה מרפא

סלטים מיוחדים לחג הביכורים

פרגית בפפריקה מעושנת

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.