מתכון לחזה עוף בקארי ירוק

 
עודכן 08:00 15/06/2011
רהב הררי

שף רהב הררי מכין מנה קיצית של עוף בקארי תוצרת בית עם המון עשבי תיבול וחלב קוקוס, מוגש על מצע אורז יסמין ריחני. מתכון מצולם

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: עידן צור

מסדרים בזהירות את העוף על האורז
מסדרים בזהירות את העוף על האורז צילום: רחלי קרוט

מצרכים ל-4-5 מנות:

4 חזות עוף טבעי נקיים מסחוס ועצמות

2 פחיות חלב קוקוס משומר

מעט שמן קנולה

 

לאורז:

2 כוסות אורז יסמין

3 כוסות מים

מעט שמן צמחי

קורט מלח

 

לקארי הירוק:

4 חופנים של כוסברה

3 חופני של עלי בזיליקום

חופן עלי נענע

7 יחידות בצל ירוק שטוף היטב

2 יחידות גבעול עשב לימון (למון גראס) ללא עלים, שטוף וקצוץ דק

5 עליי כפיר ליים (רשות)

4 פלפלים ירוקים חריפים

כף גדושה ג'ינג'ר מגורר

3 שיני שום

גרדה מ-5 לימונים

חצי כוס מיץ לימון

כף זירעי כוסברה קלויים וטחונים קלות

פלפל שחור גרוס

מלח ים (עדיף אטלנטי)

4 כפות שמן בוטנים/אבוקדו/זית

 

להגשה:

כוס עם תערובת עלי בזיליקום וכוסברה

1/3 כוס בוטנים קלופים, קלויים וקצוצים גס

פלפל אדום חריף ללא הליבה והגרעינים, פרוס לטבעות דקות

חצי לימון/ליים לכל מנה

 

 

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הקארי למעבד מזון וטוחנים לכדי מחית חלקה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם (זהירות זה חריף!).
  • חותכים את העוף באלכסון לפרוסות עבות ומשרים בכמות נדיבה מהמחית, אך לא יותר מחצי, כשעה במקרר (עדיף למשך הלילה).
  • להכנת האורז, קולים את גרגרי אורז כדקה בקלחת עם מעט מלח ומעט שמן.
  • מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לכדי אש נמוכה ומבשלים מכוסה למשך 15 דקות.
  • מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 7 דקות והאורז מוכן.
  • בווק גדול ורותח (או מחבת טפלון) מחממים שמן במעט שמן קנולה מטגנים את חזות העוף המושרים עד לקבלת צבע יפה משני הצדדים (לא יותר מ2 דקות בכל צד), מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה כ-4 דקות, במהלכן החלב יצטמצם והעוף יתבשל לחלוטין.
  • להרכבת המנה, ממלאים קערות לבנות עמוקות באורז המבושל, מניחים מעל מערום יפה של העוף בקארי עם כמות יפה של רוטב, ומפזרים מעל עשבי תבלין, צ'ילי אדום, בוטנים קצוצים וחצי לימון/ליים טרי.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

כל האמת על מונוסודיום גלוטומט

סלט עוף ופאפאיה של מאיר אדוני

כרעי עוף בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון מצולם

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

גלו על תכונות החלב כמשקה מרפא

סלטים מיוחדים לחג הביכורים

 
עוד כתבות במדור עוף TV
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.