מתכון לטארט טופי ואגוזים

 
תתענגו על כל ביס מחדש
תתענגו על כל ביס מחדש צילום: יסמין ואריה
 
עודכן 07:35 16/06/2011

קינוח מתוק במיוחד עם בצק פריך בתחתית, אגוזים וקרמל שנמס בכל ביס וגורם לעונג עילאי

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

המצרכים:

1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים מופשר (900 גרם)

2 כוסות סוכר

1 כוס שמנת מתוקה 38% (200 מ"ל)

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס שקדים פרוסים

1 כוס אגוזי קשיו

1 כוס אגוזי לוז, ברזיל או מקדמיה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני  של 180 מעלות.
  • מרפדים את התבנית בבצק, מניחים מעל הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום, מניחים מעל קטניות יבשות שתשמשנה כמשקולת ואופים בתנור במשך כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו, מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות ומצננים.
  • ממיסים את הסוכר בסיר כבד על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהוא הופך לקרמל. מסירים מהלהבה.
  • יוצקים את השמנת לסיר בזהירות ובאטיות, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
  • מוסיפים לסיר את האגוזים והשקדים ומערבבים כך שכולם יהיו מצופים היטב בקרמל הטופי.
  • יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ-6 דקות עד שהטארט מזהיב קלות, מצננים ומגישים.

 

המתכון באדיבות חברת מעדנות.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה: 

קאפקייקס מסקרפונה ושוקולד

בבקה שמרים וגבינה

בראוניז שוקולד

מוס שוקולד וקפה

עוגת גבינה ושוקולד חם

טארט טאטן בננות

גביניות מתוקות

עוגת קרם שניט

עוגת קדאיף

עוגת שוקולד צ'יפס

מתכון לעוגת גבינה לייט

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.