מתכון לקציצות דגים

הדפס
 
בישול קל, ריסוק, בישול ברוטב ויש לכם מנה נהדרת
בישול קל, ריסוק, בישול ברוטב ויש לכם מנה נהדרת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:18 16/06/2011

הן לא דורשות הכנה מרובה והרוטב שעוטף אותן משווה להן מראה משגע ומגרה. קציצות דגים עסיסיות שהולכות נהדר לצד פירה, אורז או לחם טרי. וגם: טיפ מנצח לנטרול ריח הדגים

 

את קציצות הדגים שלי תמיד מבקשים ממני להכין שוב ושוב ובדרך כלל אני תמיד מסכימה בשמחה משום שאני אוהבת להשביע את רצונם של אוכליי. אך אגלה לכם סוד, יש סיבה נוספת והיא שאני עצמי מאוד אוהבת קציצות דגים, עם רוטב אדמדם , עסיסי וללא טיפת ריח וטעם לוואי.

 

איך אני משיגה את התוצאה הזאת? פשוט מאוד. במקום לטחון מיד את הדגים אני מבשלת אותם קלות במים רותחים עם מעט מלח ולימון והדבר מנטרל לגמרי את תופעות הלוואי שהזכרתי. אז הנה עוד פרט מסודות המטבח שלי, תכינו, תהנו ותקצרו מחמאות.

 

הרוטב שאני מכינה לקציצות הוא רוטב דומה לזה שאני מכינה בעת הכנת קציצות בשר, קציצות טונה משגעות ובהכנת דגים ברוטב אדום, כל תבשיל מקבל את הטעם המיוחד לו והרוטב צובע יפה הכל. אחד הדברים הנוחים בהכנת קציצות אלה שהן אינן דורשות הכנה מרובה, בישול קל, ריסוק, בישול ברוטב ויש לכם מנה נהדרת טעימה ומשביעה. הכינו וספרו לי איך יצא. 

 
מטגנים את הקציצות עד הזהבה
מטגנים את הקציצות עד הזהבה צילום: חיה אילונה דר

מצרכים לקציצות:

700 גרם פילה דג בקלה

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 תפוח אדמה בינוני מגורר

4 כפות פירורי מצה (+4 כפות לציפוי)

2 ביצים

מלח ופלפל

1/4 לימון חתוך

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס כוסברה קצוצה

1/3 כוס נענע קצוצה

2 שיני שום קצוצות 

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח ולימון. כשהמים רותחים מוסיפים את חתיכות הדג ומביאיים לרתיחה נוספת.
  • מסננים את המים מהדג ומעבירים אותו למעבד מזון.
  • מוסיפים למעבד המזון את כל החומרים ומרסקים היטב.
  • מחממים במחבת רחבה את השמנים, יוצרים קציצות בגודל הרצוי, טובלים בפירורי מצה (אלא שהותרתם בצד לציפוי) ומטגנים עד הזהבה בשמן החם מכל הצדדים.
  • מעבירים לנייר סופג ומשאירים בצד למשך הכנת הרוטב.

 

מצרכים לרוטב:

קופסת עגבניות מרוסקות אורגניות (400 גרם)

4 כפות רסק עגבניות אורגני

בצל קצוץ

3 שיני שום פרוסות

כף גדושה אריסה/ פלפלצ'ומה

פפריקה אדומה

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל

לימון חתוך לרבעים/לימון כבוש חתוך

 

אופן הכנה:

  • מוסיפים לשמן באותה מחבת רחבה את הבצל והשום ומזהיבים.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק, האריסה והתבלינים.
  • מוסיפים כוס מים ומבשלים עד הסמכה כ-10 דקות.
  • לאחר 10 דקות מוסיפים את הקציצות והלימון החתוך ודואגים שהרוטב יכסה את הדגים, אם חסר רוטב מוסיפים מים מהולים במעט רסק עגבניות.
  • מבשלים כ-10-15 דקות עם מכסה .
 
כל הדרך אל הקציצות המושלמות
כל הדרך אל הקציצות המושלמות צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.