כך תכינו קוטג' בבית

 
הגרסה הביתית דורשת קצת עבודה אבל שווה את המאמץ
הגרסה הביתית דורשת קצת עבודה אבל שווה את המאמץ צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 07:34 16/06/2011

בעקבות המחאה על מחירו של הקוטג', החלטנו לבדוק איך מכינים את הגבינה הפופולרית. לא בטוח שזה יעלה לכם פחות, מה שכן, זה יהיה מספק הרבה יותר

 
 
 
 
 

 

איך מכינים קוטג'?

כך תכינו את הגבינה האהובה בבית

 

מצרכים:

5 ליטר חלב

1 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס חומץ או מיץ לימון

 

כלים:

סיר גדול

קערה

מרית

בד כותנה אוורירי

 

אופן הכנה:

  • שופכים את החלב לתוך סיר ומביאים לרתיחה. 
  • ממתינים עוד כ-2 דקות לערך מרגע הרתיחה ומנמיכים את טמפרטורת האש.
  • מוסיפים לחלב את החומץ/מיץ לימון (תתחילו בשליש כוס ושימו לב אם המים מתחילים להפרד מהגבן, אם לא הוסיפו את שאר החומץ). מערבבים בעדינות באמצעות המרית (בשלב זה תחל הפרדות בין מי הגבינה והגבן).
  • ממשיכים לערבב בעדינות עד הפרדות מוחלטת בין המים לגבן ומכבים את האש.
  • מניחים את בד הכותנה בתוך קערה ושופכים את תכולת הסיר לתוך בד הכותנה.
  • תופסים את ארבעת קצוות הבד, שוטפים את הגבינה שבתוך הבד תחת מי הברז ולסיום סוחטים היטב.
  • קושרים היטב את בד הכותנה, מניחים חפץ כבד על הגבינה העטופה למשך 20-30 דקות או עד שהגבינה מתקשה מעט.
  • מוציאים את הגבינה מתוך הבד ומפוררים אותה באמצעות סכין והידיים לחתיכות קטנות.
  • מוסיפים חצי כוס שמנת (ניתן להוסיף יותר בהתאם לקוטג' שאתם אוהבים - רך או נוקשה יותר) ומערבבים קלות.

 

מחאת הקוטג': מעל 50,000 איש הצטרפו לקבוצה בפייסבוק

חרם חרם תרדוף: האם למחאת הקוטג' יש סיכוי? 

אלי ישי פנה ליועמ"ש שיפתח בחקריה פלילית בחשד לתיאום מחירים

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פוקצ'ה עם רוזמרין

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

בלינצ'ס עם 4 סוגי מילויים

פלפלים במילוי גבינות

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

שבלולי קינמון

לזניה גבינות ותרד 

 

 
עוד כתבות במדור שטרודל דוט קום
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.