מתכון לטארט פטל וקרם פסיפלורה

 
שילוב מיוחד בין חמצמצות עדינה ומתיקות פירותית
שילוב מיוחד בין חמצמצות עדינה ומתיקות פירותית צילום: שירן כרמל
 
עודכן 15:02 15/06/2011

זהו ללא ספק אחד הטארטים המיוחדים והטעימים, קרם הפסיפלורה המתוק עם הנגיעות החמצמצות והפטל השחור מעניקים לטארט רעננות מנצחת. ההכנה מצריכה מעט מאמץ. אבל אלו מכם שיתמידו לא יתאכזבו

 
 
 
 
 

דרגת קושי: בינונית | משך הכנה נטו: 60 דקות | משך הכנה ברוטו: 5 שעות | כשר חלבי

 

מצרכים לבצק:

210 גרם קמח

85 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

גרגירים מחצי מקל וניל

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

25 גרם אבקת שקדים

4 גרם מלח

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים את אבקת השקדים, גרגירי הוניל, הביצה ולבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים מספר שניות בלבד עד לחיבור החומרים. בשלב זה הבצק אמור להיות גושים גושים.
  • מוציאים את הבצק מן הקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). מרדדים אותו לעובי כס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה לפחות לשעתיים.
  • מכינים תבנית אפייה שטוחה ועליה נייר אפייה.
  • לאחר המנוחה במקרר מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז התבנית רינג טארט בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ ומניחים את הבצק המרודד בתוכו.
  • מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים לפינה שבין הרינג לתבנית. משאירים את שולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג מחוררים את הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לכשעה.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את התחתית כ-10 דקות, מוציאים מן התנור ובאמצעות סכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג, מחזירים לאפייה למשך 15 דקות נוספות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

לקרם פסיפלורה:

80 גרם מיץ לימון

120 גרם סוכר

100 גרם ביצים

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

פרי  מפסיפלורה אחת

 

אופן הכנה:

  • בקערה מערבבים את מיץ הלימון, הסוכר והביצים ומבשלים על באן מארי עד שהתערובת מגיעה ל 84 מעלות (צריך מדחום).
  • מצננים את התערובת ל-55 מעלות ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את החמאה ומעבדים כ 3 דקות.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים בעדינות את הפסיפלורה. מצננים לפחות שעתיים.

 

מצרכים לפטל:

2 אריזות פטל שחור 

 

אופן הכנה:

  • ממלאים את תחתית הבצק בקרם הפסיפלורה עד גובה הבצק ומסדרים מעל את הפטל.
  • מחזירים למקרר עד השימוש.
  • מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים, מתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.