מתכון לנקניקיות עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

 
הילדים יאהבו את המתיקות של העגבניות
הילדים יאהבו את המתיקות של העגבניות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:13 16/06/2011

ילדים אוכלים אותן עם קטשופ, מבוגרים מעדיפים עם כרוב כבוש ופירה. החלטנו לשלב בין השניים וליצור מנה אחת שכולם יאהבו

 
 
 
 
 

רבים האנשים שמעקמים את האף לשמע המילה נקניקיות, אבל בפועל, רובם יחסלו אותן תוך שנייה כשלצידן חרדל, כרוב כבוש ולחמניה ארוכה.

 

אז החלטנו להחזיר לנקניקיה את הכבוד המגיע לה ולשדך לה קוביות תפוחי אדמה ורוטב עגבניות שצובע את הכל בצבע משגע ובטעם נהדר. אם תקפידו לקנות נקניקיות איכותיות מובטח לכם תבשיל שכל המשפחה תאהב.

 

טיפ: דרך מצוינת להכניס ירקות למנה של ילדים היא להוסיף גזר, דלעת, דלורית או בטטה חתוכה לקוביות בזמן שמוסיפים את תפוחי האדמה. הרוטב האדום יאחד את כל הטעמים ו"יסתיר" את הירקות מפני הילדים.

 

מצרכים:

4 תפוחי אדמה

1 בצל לבן

4 נקניקיות עוף טבעי

חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

4 כפות רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

 

 
גם אם הילדים לא אוהבים בצל אל תוותרו עליו. בבישול הוא מתרכך והופך מתקתק
גם אם הילדים לא אוהבים בצל אל תוותרו עליו. בבישול הוא מתרכך והופך מתקתק צילום : רחלי קרוט
 
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

 

 
עדיף לחתוך את תפוחי האדמה בגודל פרוסות הנקניקיה
עדיף לחתוך את תפוחי האדמה בגודל פרוסות הנקניקיה צילום : רחלי קרוט
 
 
  • בסיר רחב מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהבצל הופך לשקוף.
  • שימו לב לא לטגן את הבצל יותר מדי שכן הוא ימשיך להתבשל ביחד עם הרוטב.

 

 
מטגנים את הבצל עד שקיפות
מטגנים את הבצל עד שקיפות צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את תפוחי האדמה לבצל ומטגנים 2-3 דקות בערבוב עדין.
  • ממשיכים לטגן עוד 5 דקות עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב.

 

 
רואים את הצבע החום שמתחיל לבצבץ? בדיוק את זה אתם צריכים
רואים את הצבע החום שמתחיל לבצבץ? בדיוק את זה אתם צריכים צילום : רחלי קרוט
 
  • חותכים את הנקניקיות לפרוסות בעובי ס"מ.

 

 
הן טעימות גם ככה. בדקנו
הן טעימות גם ככה. בדקנו צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את הנקניקיות לתפוחי האדמה ומטגנים עד שהן מקבלות צבע חום.

 

 
דקה אחרי שתוסיפו את הנקניקיות יופץ ריח משגע בבית
דקה אחרי שתוסיפו את הנקניקיות יופץ ריח משגע בבית צילום : רחלי קרוט
 
  • רואים את הצבע השחום שמתחיל לצוץ? זה בדיוק מה שאתם מחפשים.

 

 
עוד קצת וזה מוכן
עוד קצת וזה מוכן צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות כדי לא "לשבור" את תפוחי האדמה.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • כדאי להשאיר מעט פטרוזיליה/כוסברה כדי להוסיף בסוף הבישול.

 

 
שילוב צבעים וטעמים בדיר אחד
שילוב צבעים וטעמים בדיר אחד צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים מים רותחים עד כיסוי (בערך כוס וחצי) ומכניסים פנימה את רסק העגבניות, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה.
  • מכסים עם מכסה ומבשלים במשך חצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים, אם לא, מוסיפים מעט מים).
  • מגישים עם פטרוזיליה או כוסברה.

 

 
עכשיו נשאר רק לכסות ולחכות שתפוחי האדמה יהיה רכים
עכשיו נשאר רק לכסות ולחכות שתפוחי האדמה יהיה רכים צילום : רחלי קרוט
 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת הנקנקיות. כדאי לבחור נקניקיות של מעוף טבעי, שאינן מכילות מונוסודיום גלוטומט, צבעי מאכל מלאכותיים או חומרים משמרים.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

מתכון מצולם לחזה עוף בקארי ירוק

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

כל האמת על מונוסודיום גלוטומט

סלט עוף ופאפאיה של מאיר אדוני

כרעי עוף בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון מצולם

דג מושט ברוטב עגבניות פיקנטי

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.