מתכון לפשטידת תירס

 
מכירים ילד שלא אוהב תירס? פשטידת תירס קלה, מהירה וטעימה
מכירים ילד שלא אוהב תירס? פשטידת תירס קלה, מהירה וטעימה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:39 19/06/2011

הילדים אוטוטו יוצאים לחופש הגדול ואתם תוהים מה אפשר להכין להם לאכול שיהיה גם טעים וגם מהיר? פשטידת תירס פשוטה, קלה וטעימה שילדים (וגם מבוגרים) אוהבים

 
 
 
 
 

התלמידים הבוגרים אוטוטו מסיימים את שנת הלימודים, זמן קצר אחר כך יצטרפו אליהם גם תלמידי בית הספר היסודי וגני הילדים וחגיגת החופש הגדול תצא לדרך. אחת הבעיות שמטרידה הורים רבים היא מה להכין לאכול בתקופה ארוכה זו בה הילדים מבלים זמן ארוך בבית. כולנו מחפשים משהו מהיר וקל להכנה וגם מקדישים מחשבה על מנת להכין אוכל בריא ופחות משמין.

 

הרהרתי ביני לבין עצמי מה ילדים אוהבים במיוחד ואז נזכרתי בתירס. לא נתקלתי כמעט בימי חיי בילד שלא אוהב תירס, אפילו הקדישו לכך ספר שאהוב על הילדים: "תירס חם" מאת מרים רות .יש מתכוני תירס שונים כשאחד המתכונים האהובים עלי ועל ילדים הוא מתכון לפשטידה על טהרת התירס, כזאת שילדים יזללו חיש מהר. 

 

המתכון מהווה בסיס לשלל פשטידות על טהרת הירקות כמו פשטידת פטריות וקישואים, רק בחרו עם ילדכם את הירק האהוב והמועדף עליו וגוונו בכל פעם בפשטידה קצת אחרת. את הפשטידה ניתן להכין בשתי דרכים, האחת הקצפת החלבונים לקבלת מרקם אוורירי יותר והאחרת ערבוב החומרים ללא הקצפה לקבלת פשטידה דחוסה יותר. אז שיהיה לכולנו חופש גדול נעים, חמים וטעים. 

 
רק לערבב את המצרכים ו-לתנור
רק לערבב את המצרכים ו-לתנור צילום: חיה אילונה דר

תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק או 4 תבניות מרובעות קטנות

 

המצרכים:

400 גרם גרעיני תירס

3 ביצים

3 כפות קמח מלא

3 כפות שיבולת שועל

גבעול בצל ירוק קצוץ

מלח,פלפל

כפית זרעי קימל (לא חובה)

גביע גבינה לבנה 3%-5%

גביע יוגורט 0%-3%

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1/2 כפית אבקת אפייה

כף זרעי שומשום מלא

 

אופן הכנה: (ללא הקצפה)

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • משמנים את התבנית באמצעות מעט שמן.
  • מערבבים את כל המרכיבים יחדיו לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית.
  • זורים מעל את השומשום ואופים בתנור עד הזהבה.

 

אופן הכנה: (עם הקצפה)

  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.
  • מערבבים את יתר החומרים ומקפלים לתערובת את החלבונים המוקצפים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
  • זורים מעל את השומשום ואופים בתנור עד הזהבה.

 

 
פשוט וקל עם חומרים שבדרך כלל יש בבית
פשוט וקל עם חומרים שבדרך כלל יש בבית צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.