מתכון לעופיון צלוי בסומאק עם מרווה וטימין

 
עופיון צלוי עם סומאק
עופיון צלוי עם סומאק צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:56 17/06/2011
נעם דקרס

מתכון פשוט ומהיר לעופיון עסיסי צלוי בתנור, עם טעמים מזרח תיכוניים של סומאק, מרווה וטימין

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-1-2 מנות):

עופיון במשקל 400 גרם
1/4 כפית סומאק טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
2 עלי מרווה
1-4 גבעולי טימין
חוט לקשירת בשר - אם יש

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל - 220 מעלות. מייבשים היטב את העופיון בעזרת מגבת או מגבת נייר.
  • מורחים את העופיון בשמן הזית מכל הכיוונים וגם בחלל העופיון. מפזרים על העוף את הסומאק, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מניחים את המרווה והתימין בתוך חלל הבטן של העופיון.
  • אם יש חוט מתאים, קושרים את העופיון כך שרגליו יהיו צמודות לחזה.
  • מניחים בתבנית אפייה מתאימה, כשהחזה מופנה כלפי מעלה ואופים בין 15 דקות לעופיון לא קשור, ל - 20 דקות לעופיון קשור, עד שהעור על העור השחים והבשר מבושל לחלוטין. מגישים מייד.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

המתכון באדיבות שף נעם דקרס, מסעדות ליליות ו-ליליות ביסטרו

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

אוהבים נקניקיות!? תבשיל נקנקיות ותפוחי אדמה

מתכון מצולם לחזה עוף בקארי ירוק

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

כל האמת על מונוסודיום גלוטומט

סלט עוף ופאפאיה של מאיר אדוני

כרעי עוף בתנור עם תפוחי אדמה - מתכון מצולם

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.