מתכון למעורב ירושלמי

 
מעורב ירושלמי עם תערובת התבלינים הסודית של השוק
מעורב ירושלמי עם תערובת התבלינים הסודית של השוק צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:56 19/06/2011
שף אבי תורג'מן

השף אבי תורג'מן מכין את הגרסה הייחודית שלו למנה הירושלמית הנודעת. וגם: המתכון הסודי לתערובת 'ראס אל חנות'

 
 
 
 
 

תערובת תבלינים 'ראס אל חנות':

(כמות גדולה שניתן לשלב במגוון מנות מזרחיות)

 

מצרכים: 

50 גרם גרגירי כמון

50 גרם גרגירי כוסברה

30 גרם גרגירי חרדל

50 גרם גרגירי חילבה

1 אגוז מוסקט מגורד

2 יחידות מקל קינמון

7 יחידות גרגירי הל

30 גרם אניס זרעים

30 גרם פלפל שחור שלם

5 יחידות ציפורן

 

אופן הכנה:

  • קולים את כל התבלינים במחבת יבשה על חום בינוני גבוה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים מעט ומפיצים ריח חזק בחדר.
  • טוחנים את התבלינים במטחנת תבלינים, מסננים ושומרים בצנצנת אטומה במקפיא.

 

מצרכים ל-4 מנות של מעורב ירושלמי:

לאפה גדולה

כף עלי טימין טריים

מעט סומק טחון

כפית מלח ים

2 כפות שמן זית

4 כפות שמן צמחי

150 גרם פרגית עוף טבעי, חתוכה לרצועות דקות

150 גרם בצל לבן, פרוס דק

100 גרם כבד עוף טבעי

100 גרם טחול עוף

2 כפיות תבלין סודי 'ראס אל חנות'

 

להגשה:

חצי כוס טחינה גולמית

עלים של עשבי תיבול טריים כגון נענע, פרוזיליה ושמיר

 

אופן ההכנה:

  • מורחים את הלאפה במעט שמן זית, מלח ים, סומאק ועלי טימין, וקצת לפני ההגשה מחממים מעט על הגריל או במחבת חמה בערך 30 שניות מכל צד.
  • במחבת בעל תחתית עבה מחממים שמן צמחי, ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב. מוסיפים את הפרגית והתבלינים ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את הכבד והטחול ומעט מלח דק ופלפל שחור גרוס. מבשלים תוך ערבוב כ-3-5 דקות, עד שהכבד והטחול התבשלו אך נותרו עסיסיים ורכים. מקפידים לערבב היטב ובעדינות, על מנת לא לרסק את הבשר.
  • להגשה, חותכים את הלאפה ל-4 משולשים ומניחים על כל צלחת. מעליה מחלקים באופן שווה את המעורב ירושלמי.
  • מומלץ להגיש את המנה ביחד עם טחינה גולמית שמטפטפים מעל ועלי עשבי תיבול טריים.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

המתכון באדיבות שף אבי תורג'מן, המוביל קייטרינג פרימיום, אשר מציע ארוחות בוטיק המשלבות טעמים ארציים ופשטות של חומרי הגלם, עם נגיעות של טכניקה מודרנית ותשוקה עזה לאוכל.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

עופיון צלוי עם סומאק, מרווה וטימין

אוהבים נקניקיות!? תבשיל נקנקיות ותפוחי אדמה

מתכון מצולם לחזה עוף בקארי ירוק

כבדי עוף עם דובדבנים וודקה

כנפי עוף פריכות ברוטב צ'ילי

כל האמת על מונוסודיום גלוטומט

סלט עוף ופאפאיה של מאיר אדוני

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.