מתכון למאפה עם רוטב עגבניות וביצה

 
נראה אתכם עומדים בפניו
נראה אתכם עומדים בפניו צילום: בועז לביא
 
עודכן 12:14 20/06/2011

רובכם וודאי מכירים אותו ממאפיית אבולעפיה שם הוא נמכר לצד שלל מאפים ממכרים אחרים. הפעם הגיע הזמן להכין אותו גם בבית ולהנות מניחוחות מדהימים וטעם שאי אפשר לעמוד בפניו

 
 
 
 
 

בצק:

1 ק"ג קמח

40 גרם סוכר

20 גרם מלח

40 גרם שמן זית

3 כוסות מים

רוטב עגבניות:

4 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל

2 שיני שום

1כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

קמצוץ מלח

פלפל

2 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  • לרוטב עגבניות: שמים שמן בסיר ומטגנים את השום והבצל.
  • מוסיפים את התבלינים והעגבניות ומבשלים כשעה.
  • הכנת הבצק: ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית כ-5 דקות.
  • לשים את הקמח, הסוכר והמים במיקסר ומוסיפים את השמרים. לשים עוד כדקה.
  • מוסיפים את השמן ובסוף את המלח ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • מעבירים לקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה מכוסה בניילון נצמד.
  • אחרי שעה מחלקים לכדורים של 170 גרם ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • מרדדים את כדורי הבצק לגודל 12 ס"מ מקפלים את הקצוות הכדור פנימה 2 ס"מ למרכז הכדור.
  • שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.
  • אופים בתנור על 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

 

המתכון באדיבות סעיד אבולעפיה ממאפיית אבולעפיה בסניף אבן גבירול בתל אביב.

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים מעולים? נסו את אלה:

מתכון לפיצה ביתית

מתכון לקיש פלפלים קלויים וגבינות

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

מתכון ללחמניות חמאה ושום

מתכון ללחמניות חלב בצ'יק

מתכון ללחמניות ממולאות

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.