מתכון לריזוטו כוסמין ופטריות פורטבלו

 
לא תוכלו להשאר אדישים לריח הפטריות וניחוח היין
לא תוכלו להשאר אדישים לריח הפטריות וניחוח היין צילום: דן פרץ
 
עודכן 09:09 20/06/2011

החליפו את האורז המסורתי בדגן הכוסמין והרי לכם ריזוטו פטריות עשיר בטעמים של יין לבן משכר

 
 
 
 
 

מצרכים: (6 מנות)

חבילת חיטת כוסמין

1 בצל

3 יחידות כרישה

8 שיני שום שלמות וקלופות

סלסלת פטריות פורטבלו קטנות

כוס תרד טורקי חלוט     

חבילת שמנת מתוקה לבישול

כוס יין לבן

20 גרם חמאה

50 גרם פרמז'ן מגורד

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות ואת הכרישה לטבעות אלכסוניות.
  • מאדים בסיר רחב עם חמאה מומסת את הבצל, הכרישה ושיני השום השלמות.
  • מוסיפים לסיר את הפטריות ואת חיטת הכוסמין ומערבבים.
  • מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה,אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים עד לספיגת הנוזלים בתבשיל.
  • מוסיפים בהדרגה את היין עד לספיגתו בתבשיל, טועמים ומתקנים את התיבול על פי הטעם (אם חיטת הכוסמין לא התרככה עדיין יש להוסיף עוד חלב).
  • מוסיפים את גבינת הפרמז'ן, מערבבים, מעטרים בעלי התרד הטורקי ומגישים חם בצלחות אישיות.

 

המתכון באדיבות השפית בל קפצן לסוגת.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

ספגטי בולונז

מאכלי תוניסיה

קלצונה גבינה

כבדי עוף על מצע בטטה

סופלה שוקולד עם גלידה

מאפינס גבינה וזיתים

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

שבלולי קינמון

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.